Приготувавши їх, згадала часи, коли бабуся мені їх робила: покроковий рецепт неймовірно смачних кексів

Приготування ароматних кексів, які зачарують абсолютно кожного своїм смаком у домашніх умовах: легкий рецепт, який не забере багато вашого часу.

Кекси – це не лише смаколики, але й невід’ємна частина нашого дитинства та родинних свят. Запашність, ніжність і смак кексів може перетворити будь-який момент у справжню насолоду. Саме тому сьогодні готуємо їх.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 200 г цукру
  • 130 г вершкового масла (розтопленого)
  • 3 яйця
  • 400 мл молока
  • 10 г розпушувача
  • 10 г ванільного екстракту
  • щіпка солі
Проста випічка, яка смакує кожному: легкий рецепт кексів

У великій мисці поєднайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Ретельно перемішайте ці інгредієнти за допомогою великої ложки.

У окремій мисці необхідно збити яйця разом з молоком та ванільним екстрактом до однорідної консистенції. Додайте розтоплене вершкове масло та знову перемішайте.

Поступово додавайте змішані мокрі інгредієнти до сухих інгредієнтів, перемішуючи все ретельно під час додавання, аби запобігти утворенню грудочок в тісті та забезпечити рівномірне розподілення всіх інгредієнтів.

Також на цьому етапі ви можете додати за смаком шматочки шоколаду, горіхи або сухофрукти. Це дасть вашим кексам додатковий смак.

Наступним кроком буде наповнення формочок для кексів приблизно на 2/3 обсягу тістом. Важливо заповнювати не весь простір, аби було місце для підняття кексів..

Перед тим як розпочати випікання кексів, потрібно ввімкнути духовку та розігріти до 180 градусів.

Покладіть форми для кексів у попередньо розігріту духовку та випікайте протягом 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Після цього вийміть їх з духовки та залиште трохи охолонути.

Тепер ваші кекси готові до насолоди! Цей рецепт не лише легкий у приготуванні, але й гарантує смачні, пухкі та ароматні кекси кожного разу. Подавайте їх з чашкою кави або чаю, і насолоджуйтеся смаком свіжовипечених кексів разом із рідними та близькими.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.