Це краще, ніж шарлотка: супер-простий пиріг з секретним інгредієнтом, який тільки змішати і випекти. Смакота

Пиріг із гарбузом та яблуками готується надзвичайно просто. Інгредієнти доступні. Тісто місити руками не потрібно. Випічка виходить ароматною й дуже смачною. Краще ніж просто шарлотка.

Вам знадобиться:

  • 250 г гарбуза;
  • 230 г борошна;
  • 2 великих яйця;
  • 120 г цукру;
  • 2 яблука;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Яблучний пиріг на гарбузовому тісті

Щоб приготувати яблучно-гарбузовий пиріг, обчистьте шматочок гарбуза від шкуринки та насіння. Натріть на дрібній тертушці. За бажанням можете пробити блендером, але у такому разі пиріг може вийти занадто вологим.

Якщо яйця не дуже великі, краще візьміть відразу три. Вони мають бути кімнатної температури. Розбийте їх у мисочку, додайте цукор. Збийте міксером, щоб маса стала пишною і з великою кількістю пухирців на поверхні. Добіла та до щільності не доводьте, бо в такому разі тісто погано підійматиметься.

Яблучний пиріг на гарбузовому тісті

З’єднайте збиті яйця з гарбузом. Ще раз збийте. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте. Додавайте частинами, щоразу ретельно розмішуючи. Не можна додавати відразу все борошно, тільки невеликими порціями.

Яблучний пиріг на гарбузовому тісті

Тісто має вийти густим, але не крутим. Можливо, знадобиться трішки більше чи трішки менше борошна, ніж вказано в рецепті. Якщо вийшло занадто щільним, вбийте ще одне яйце. Можна також розбавити масу невеликою кількістю молока.

Яблучний пиріг на гарбузовому тісті

Яблука вимийте, видаліть серцевину. Наріжте на часточки. Якщо є бажання, зніміть шкуринку. Форму діаметром 20 см вистеліть пергаментом і змастіть олією. Якщо користуєтеся силіконовою формою, то змащувати не потрібно.

Викладіть тісто й розрівняйте. Зверху розподіліть шматочки яблук. Поставте у розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте 40 хвилин. Готовий пиріг з яблуками та гарбузом дістаньте й з форми відразу не виймайте – дайте прохолонути. А вже потім можете приступати до чаювання.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?