Сьогодні ж спробуйте приготувати: смак такий ніжний, що передати неможливо. Улюблений рецепт від моєї мами

Швидкий та дуже простий рецепт смачної і незвичної запіканки, яка на вигляд як кекси: таємниці та тонкощі приготування улюбленої страви від мами.

Запіканка у вигляді кексів – це поєднання звичайного смаку запіканки з оригінальним виглядом, яке здатне здивувати і задовольнити ваші смакові рецептори. Давайте разом розглянемо, як приготувати цю смачну страву в себе вдома.

Інгредієнти:

  • 250 г сиру
  • 1 яйце
  • 1,5 ст. л. цукру
  • ванілін 10 г
  • 1/2 ч. л.  розпушувача
  • 1 ст. л. манної крупи

Для початку дістанемо формочки для кексів. Ви можете використовувати металеві форми, змащені маслом і присипані борошном, або силіконові, які просто потрібно буде намочити водою.

Якщо сир, який ви обрали, містить багато крупинок, протріть його через сито або використайте блендер, щоб отримати однорідну масу. Переконайтеся, що сирна маса має гладку текстуру без грубих частинок.

Наступним кроком необхідно додати до сиру яйце, цукор, манку, розпушувач і ванілін. Додайте ці інгредієнти до сиру із крупинками і перемішайте їх ретельно, щоб створити однорідну масу та впевніться ще раз, що всі інгредієнти розподілені рівномірно.

Потім перекладіть сирну масу у формочки для кексів, також рівномірно розподіляючи її по всій поверхні формочок. Важливо дотримуватися рівномірності, щоб кожен кекс мав однакову консистенцію.

Рецепт ніжної запіканки у вигляді кексів: неймовірно смачно. Фото з Youtube-каналу @YaseminGotovit
Рецепт ніжної запіканки у вигляді кексів: неймовірно смачно. Фото з Youtube-каналу @YaseminGotovit

Почніть випікати у розігрітій до 180 °C духовці протягом 25 хвилин або до того часу, поки верхи кексів не стануть золотистими. Варто періодично перевіряти готовність за допомогою, наприклад, ножа.

Після випічки дайте охолонути порційним запіканкам протягом 10-15 хвилин, щоб вони стали стійкішими. Потім вийміть їх з формочок за допомогою ложки або ножа і перекладіть на тарілки.

Рецепт ніжної запіканки у вигляді кексів: неймовірно смачно. Фото з Youtube-каналу @YaseminGotovit
Рецепт ніжної запіканки у вигляді кексів: неймовірно смачно. Фото з Youtube-каналу @YaseminGotovit

Подавайте десерт разом зі сметаною, шоколадною пастою, джемом або медом для ще більшої насолоди.

Не забувайте, що можна також додавати інші інгредієнти: нарізані фрукти, ягоди, цукати, сухофрукти або терту цедру.

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.