Банановий заварний крем без цукру та масла: корисний дієтичний десерт, який затьмарить усі інші смаколики

Смачний крем з приємною текстурою — це половина успіху при приготуванні будь-якого десерту. І це абсолютний успіх, якщо ви плануєте його вживати окремо.

Десерт — це можна сказати абсолютно табу у випадку, якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, готуйтесь до змагань або намагаєтеся прийти до форми після пологів. Швидкі вуглеводи не залишають жодного шансу на швидке схуднення, а апетит при цьому лише зростає.

Звичайно, у такі часи нам особливо хочеться скуштувати якогось ніжного десерту, не обов’язково шоколадного та з великою кількістю вершків. У таких випадках на допомогу приходить саме такі рецепти, яким ми збираємося з вами поділитися. Мова йде про заварний крем з банану. Він виходить дуже корисним, адже містить в собі велику кількість вітамінів, неймовірно ароматним, адже банан завжди можна впізнати по сильному запаху, а також з ніжною текстурою.

Цей крем буде непросто смачним, а на даватиме неймовірні враження, потрапляючи на язик. Його можна буде використовувати для приготування різноманітних десертів, але також їсти його ложкою без будь-яких додаткових прикрас. Так само ви завжди можете намазати його на хліб чи крекер. У цьому питанні все знаходиться в ваших руках.

Інгредієнти

  • Молоко – 300 мл
  • Банани – 500 г
  • Жовтки – 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Як приготувати смачний крем

Для початку необхідно подрібнити банани, викласти їх в каструлю з товстим дном та потримати на середньому вогні. Цей процес буде займати приблизно хвилину.

Рецепт смачного заварного крему

Додайте в сотейник лимонний сік – він додасть нотки кислинки і збалансує смак, але головне – завдяки йому банани не потемніють. Помішуючи, тримайте на вогні ще кілька хвилин, поки банани не розм’якшуються до стану каші.

Подрібніть масу блендером. В окрему миску налийте молоко, додайте кукурудзяний крохмаль, жовтки та ретельно перемішайте.

Приготування найкращого крему

Далі необхідно налити молоко у бананове пюре. За бажанням можна використовувати будь-які барвники.   Поставте сотейник на невелике нагрівання і постійно помішуючи, проваріть крем до загусання – це займе близько 3 хвилин і по консистенції він повинен бути, як густа манна каша.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.