Замість звичних котлет: балканський кебаб, який близькі з’їдять разом із тарілкою. Неймовірна смакота

Кебаб в Україні користується популярністю не так вже й давно, але це неймовірна страва, яка варта уваги, а також доволі просто готується. Як же його приготувати вдома?

Хоча кебаб в Україні з’явився не так давно, в нього доволі велика історія, а також багато шанувальників в усьому світі. Дана страва готується просто та швидко. В її основі лежить дрібний фарш зі спеціями. З нього формується довга котлета, яка потім обсмажують ця на диму. Вона набагато легше за шашлик чи барбекю, при цьому ситна, і не надто калорійна. Усе, що необхідно нам для смачної вечері може дати кебаб. І залишається всього лиш доповнити його легким гарніром.

У його якості може послужити пюре, тушковані овочі, за печена картопля, тощо. Зазвичай кебаб люблять і дорослі, і діти, але через відсутність харчової звички, господині нехтують даним рецептом, віддаючи перевагу традиційним котлетам. Але давайте ми дізнаємося, як можна зробити цю смакоту швидко та якісно.

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 1 кг;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • петрушка, пучок – 1/2 шт.;
  • вода – 50 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сода харчова – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.
В іншій ємності змішуємо воду з харчовою содою та відправляємо отриману рідину в м’ясну суміш. Усе добре перемішуємо, поки не отримуємо однорідну масу. З фаршу формуємо ковбаски. Спрощуємо їх. У нашому випадку ми готуємо кебаб вдома, а тому не буде жодного грилю чи мангалу. Смажимо його на сковороді.
Як приготувати смачний кебаб
Розігріваємо пательню та обсмажуємо кебаб з усіх сторін до появи золотавої скоринки. Подаємо на стіл у гарячому вигляді з гарніром та різними соусами. За бажанням поливаємо котлетку олією.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?