Замість звичних котлет: балканський кебаб, який близькі з’їдять разом із тарілкою. Неймовірна смакота

Кебаб в Україні користується популярністю не так вже й давно, але це неймовірна страва, яка варта уваги, а також доволі просто готується. Як же його приготувати вдома?

Хоча кебаб в Україні з’явився не так давно, в нього доволі велика історія, а також багато шанувальників в усьому світі. Дана страва готується просто та швидко. В її основі лежить дрібний фарш зі спеціями. З нього формується довга котлета, яка потім обсмажують ця на диму. Вона набагато легше за шашлик чи барбекю, при цьому ситна, і не надто калорійна. Усе, що необхідно нам для смачної вечері може дати кебаб. І залишається всього лиш доповнити його легким гарніром.

У його якості може послужити пюре, тушковані овочі, за печена картопля, тощо. Зазвичай кебаб люблять і дорослі, і діти, але через відсутність харчової звички, господині нехтують даним рецептом, віддаючи перевагу традиційним котлетам. Але давайте ми дізнаємося, як можна зробити цю смакоту швидко та якісно.

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 1 кг;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • петрушка, пучок – 1/2 шт.;
  • вода – 50 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сода харчова – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.
В іншій ємності змішуємо воду з харчовою содою та відправляємо отриману рідину в м’ясну суміш. Усе добре перемішуємо, поки не отримуємо однорідну масу. З фаршу формуємо ковбаски. Спрощуємо їх. У нашому випадку ми готуємо кебаб вдома, а тому не буде жодного грилю чи мангалу. Смажимо його на сковороді.
Як приготувати смачний кебаб
Розігріваємо пательню та обсмажуємо кебаб з усіх сторін до появи золотавої скоринки. Подаємо на стіл у гарячому вигляді з гарніром та різними соусами. За бажанням поливаємо котлетку олією.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.