Приготувала неймовірно смачну та повітряну шарлотку з яблуками: рецепт передається з покоління в покоління

Неймовірна смачна та пухка шарлотка з яблуками, яка сподобається кожному, та найголовніше - легка в приготуванні: таємниці простого та швидкого рецепта.

Шарлотка з яблуками – це класичний десерт, який завжди асоціюється із затишком домашньої кухні. Ця смачна та повітряна страва часто стає улюбленою у багатьох родинах. Її рецепт передається з покоління в покоління, зберігаючи традиції та смак минулих часів.

Рецепт приготування шарлотки з яблуками може здаватися простим, але він містить у собі багато дрібниць, які роблять його справжнім шедевром.

Основні інгредієнти:

  • яблуко – 4 шт.
  • борошно – 1,5 стакана
  • цукор – 1 стакан
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Спочатку необхідно почистити та нарізати яблука на тоненькі півкільця. Потім змішати борошно з цукром і додати розтоплене вершкове масло, а також яйця. З цієї суміші формуємо тісто, яке пізніше викладаємо в форму для випічки. Потім на тісто кладемо нарізані яблука і вся конструкція відправляється в духовку на певний час, приблизно 30-40 хвилин.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Під час випічки тісто піднімається, яблука стають ніжними і ароматними, а золотиста корочка додає шарлотці апетитного вигляду. Після того, як шарлотка добре просмажена, виймаємо з духовки і залишаємо трохи охолонути перед подачею.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich

Щоб зберегти повітряність і смакові якості шарлотки, необхідно дотримуватися часу витримки перед подачею. Також можна полити її вершковим кремом або посипати цукром-пудрою для створення додаткового ефекту.

Коли родина сідає за стіл, щоб насолодитися цією чудовою шарлоткою, перед ними постає не лише смачний десерт, а й спогади про минуле, теплі моменти. Рецепт шарлотки з яблуками, переданий з покоління в покоління, стає символом об’єднання родини та збереження її традицій.

Нові статті

Схожі статті

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?