Приготувала неймовірно смачну та повітряну шарлотку з яблуками: рецепт передається з покоління в покоління

Неймовірна смачна та пухка шарлотка з яблуками, яка сподобається кожному, та найголовніше - легка в приготуванні: таємниці простого та швидкого рецепта.

Шарлотка з яблуками – це класичний десерт, який завжди асоціюється із затишком домашньої кухні. Ця смачна та повітряна страва часто стає улюбленою у багатьох родинах. Її рецепт передається з покоління в покоління, зберігаючи традиції та смак минулих часів.

Рецепт приготування шарлотки з яблуками може здаватися простим, але він містить у собі багато дрібниць, які роблять його справжнім шедевром.

Основні інгредієнти:

  • яблуко – 4 шт.
  • борошно – 1,5 стакана
  • цукор – 1 стакан
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Спочатку необхідно почистити та нарізати яблука на тоненькі півкільця. Потім змішати борошно з цукром і додати розтоплене вершкове масло, а також яйця. З цієї суміші формуємо тісто, яке пізніше викладаємо в форму для випічки. Потім на тісто кладемо нарізані яблука і вся конструкція відправляється в духовку на певний час, приблизно 30-40 хвилин.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Під час випічки тісто піднімається, яблука стають ніжними і ароматними, а золотиста корочка додає шарлотці апетитного вигляду. Після того, як шарлотка добре просмажена, виймаємо з духовки і залишаємо трохи охолонути перед подачею.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich

Щоб зберегти повітряність і смакові якості шарлотки, необхідно дотримуватися часу витримки перед подачею. Також можна полити її вершковим кремом або посипати цукром-пудрою для створення додаткового ефекту.

Коли родина сідає за стіл, щоб насолодитися цією чудовою шарлоткою, перед ними постає не лише смачний десерт, а й спогади про минуле, теплі моменти. Рецепт шарлотки з яблуками, переданий з покоління в покоління, стає символом об’єднання родини та збереження її традицій.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?