Ось ці методи використовую, щоб приготувати найсмачнішу мойву без краплі олії: діти в захваті від її смаку

Мойва, на думку багатьох дієтологів – надзвичайно корисний різновид риби. Ось цей рецепт дозволить приготувати її смачненькою і без жодної краплі олії. Знайомтесь і готуйте вдома.

Мойва містить в собі велику кількість вітамінів D, A, B12. Їх навіть більше в цій рибі, аніж у м’ясі. У складі мойви — багато брому, калію, фосфору, натрію. Також в ній міститься чимало жирних кислот Омега-6 та Омега-3. Регулярне вживання мойви добре впливає на роботу серця і мозку, поліпшує зір.

Мойва - смачна рибка, яка містить в собі багато корисних речовин, вітамінів і мінералів
Мойва – смачна рибка, яка містить в собі багато корисних речовин, вітамінів і мінералів

Приготувати смачненьку мойву без усілякої рослинної олії — нескладно. Цю рибу не треба чистити та потрошити. Якщо під рукою у вас немає рослинного масла – просто запечіть рибку в духовці.

“Один Факт” пропонує вам 2 способи приготування мойви без олії.

Спосіб № 1. Маринування

Якщо ви хочете приготувати смачну мойву без олії — замаринуйте її. Для цього треба попередньо видалити із рибки усі нутрощі. Потім — добре сполоснути під проточною водою. Видаліть зайву рідину за допомогою паперового рушника.

Головний секрет ароматної мойви — саме в маринаді. Щоб його приготувати необхідно змішати різноманітні спеції, сік лимону і трави. На один кілограм мойви беруть:

  • лимонний сік: 80 мл;
  • сіль: 6 чайних ложок;
  • цукровий пісок: 60 г;
  • часник: 4 зубчики;
  • ріпчаста цибуля: 2 штуки;
  • гірчиця;
  • кріп;
  • чорний мелений перець (за смаком)

В цьому розчині й маринують мойву.

Спосіб № 2. Запікання

Інший спосіб приготування мойви — запікання. Перед початком температурної обробки необхідно посолити і поперчити мойву, а потім – обваляти її в пшеничному борошні.

Наступним кроком викладіть мойву на деко, яке застелене пергаментним папером. Розігрійте до 180 ºC духовку і запікайте рибу протягом 20-30 хвилин. Мойва готова — можете подавати її до столу. Смачного!

Мойва для запікання чи маринування повинна бути свіжою
Мойва для запікання чи маринування повинна бути свіжою

Найсмачнішою в приготуванні виходить саме свіжа мойва. Найкращим індикатором свіжості цієї риби є її аромат. Якщо риба заморожена, то розпізнати її справжній запах дуже складно. Тому краще поглянути на її зіниці. В свіженької мойви вони — чорного кольору і добре помітні. Навіть, якщо риба заморожена. Поверхня свіжої мойви – завжди чистенька. Також варто поглянути на живіт. В свіжої рибки він більш світліший, аніж спинка. На тілі можливі темні вкраплення.

При купівлі охолодженої мойви варто подивитись на її хвіст. Він не повинен бути висохлим, бо це свідчить про несвіжість риби.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?