Люблю взимку квашену капусту і не тільки за її смак, а за неймовірну користь: ось чим вона мені допомогла

Квашена капустка — популярна страва в багатьох східноукраїнських родинах. "Один Факт" розповість вам, яка із країн почала готувати квашену капусту вперше і які корисні властивості має цей продукт.

Квашена капуста — одна із найпопулярніших страв української і східноєвропейської кухні. Принцип її приготування заснований на процесах ферментації, які в давнину використовувались для збереження продуктів від швидкого псування.

Квашену капусту вперше приготували понад 2000 років тому в Китаї
Квашену капусту вперше приготували понад 2000 років тому в Китаї

Вперше готувати квашену капусту почали понад 2 тисячі років тому — на території Китаю. Цей продукт користується великим попитом і популярністю і в наш час. Які корисні властивості має квашена капустка — нижче розповідає “Один Факт”.

Зміцнення імунітету

Регулярне вживання квашеної капусти налагоджує мікрофлору кишечника, відновлює кишковий мікробіом. Здорова мікрофлора перешкоджає зростанню шкідливих бактерій, а ще — сприяє виробленню в кишечнику природних антитіл.

Регулярне вживання про біотичних продуктів, до числа яких належить і квашена капуста – помітно знижує ризики розвитку інфекційних захворювань.

Покращення травлення

Квашена капуста сприяє покращенню травлення
Квашена капуста сприяє покращенню травлення

Квашена капуста — це чудове джерело пробіотиків. Ці речовини містяться в ній у великій кількості і допомагають відновити кишковий мікробіом. Додатково до них йдуть ферменти, які теж гарно впливають на роботу шлунка і кишечнику.

Велика кількість поживних речовин

Квашена капуста не містить в своєму складі жиру і вважається дієтичним продуктом. В 100 грамах міститься всього лише 19 ккал і саме тому квашену капусточку можна додавати до щоденного дієтичного раціону.

В складі квашеної капусти містяться фолат, залізо і марганець. Крім цього, продукт містить вітаміни групи К1, С і В6.

Сприяє схудненню

В складі квашеної капусти міститься дуже мало калорій, і саме тому вона може посприяти вашому схудненню. Звісно, за умови регулярного вживання разом із гарнірами.

Квашена капуста містить велику кількість пробіотиків
Квашена капуста містить велику кількість пробіотиків

До того ж, в складі квашеної капусти міститься велика кількість рослинної клітковини. Саме завдяки їй після вживання продукту відчуття насичення залишається із вами надовго. Вживання капусти допомагає скоротити кількість калорій і сприяє зниженню ваги.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?