Готую запашний мандариновий мармелад: у хід іде все, не тільки сік. Виходить навіть краще, ніж можна уявити

Мандариновий мармелад готується з плодів цитрусових, їхніх шкуринок. А ще додається мандариновий та лимонний сік. Виходить ідеальний смак та колір. Хоча доведеться трішки повозитися.

Вам знадобиться:

  • 1 кг мандаринів;
  • 700 г гранульованого цукру;
  • 1 скл. мандаринового соку;
  • 5 г вершкового масла;
  • 0,5 лимона (сік).
Мармелад із мандаринових шкуринок

Мандарини ретельно вимийте під проточною водою. Позбавте цитруси від шкірочки. Самі плоди обчистьте від білих ниточок. Шкуринки наріжте ножем на невеликі шматочки. Залийте їх водою і знову ретельно промийте. Відкиньте на друшляк.

Мармелад із мандаринових шкуринок

Поставте на вогонь каструлю, заливши 1 л води. Коли вона закипить, додайте туди обчищені мандарини. Кип’ятіть близько 5 хвилин. Після чого шумівкою дістаньте цитруси й перекладіть у глибоку миску з холодною водою.

Мармелад із мандаринових шкуринок

У чисту киплячу воду опустіть й мандаринові шкірочки. Кип’ятіть 5 хвилин. Перекладіть шумівкою у миску з холодною водою. Подібну процедуру зі шкуринками повторіть тричі. Інакше не вдасться відбити гіркоту. Гарячу й холодну воду щоразу змінюйте на нову.

Мандарини й мандаринові шкірочки перекладіть до каструлі, пересипаючи шарами цукром. Влийте склянку мандаринового соку. Перемішайте, щоб цукор розчинився й варіть на середньому вогні 45 хвилин, час від часу помішуючи.

Мармелад із мандаринових шкуринок

Пінку, що утворюватиметься на поверхні, знімайте. Додайте вершкове масло й вичавіть сік із половини лимона. Перемішайте. За 20 хвилин після закипання починайте перетворювати масу на пюре за допомогою зануреного блендера.

У процесі варки мандаринове пюре має трішки загуснути. Розкладіть мармелад по чистих сухих банках. Закрутіть кришками та переверніть. Нехай охолонуть у такому вигляді. Зберігайте мандариновий мармелад у холодильнику.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.