Правильні деруни без яєць, які здивують кожного своїм смаком: найкращий рецепт з картоплі. Просто спробуйте

Деруни - це класична страва української кухні, яка завжди викликає апетит і надає відчуття домашнього затишку: найпростіший рецепт дерунів без яєць.

Деруни без яєць – це відмінна альтернатива для тих, хто хоче насолодитися цим смаколиком, але водночас уникає вживання яєць у своїй дієті або просто хотів їх зробити, але забув купити яйця. Це чудова страва, яка може бути головним чи доповнюючим блюдом на будь-якому обіді чи вечері. Не дивлячись на відсутність яєць, деруни все одно виходять соковитими та смачними.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • борошно – 3 ст. л.
  • сіль і перець (за смаком)
  • соняшникова олія – 30 г

Почніть з очищення картоплі та цибулі. Видаліть шкірку з картоплі та натріть її на дрібній тертці. Попередньо очищену цибулю наріжте дрібними кубиками або шматочками.

У великій мисці поєднайте натерту картоплю та цибулю. Додайте сіль, перець та муку. Потім ретельно перемішайте усі інгредієнти до утворення однорідної маси.

Рецепт неймовірно смачних золотистих дерунів без яєць
Рецепт неймовірно смачних золотистих дерунів без яєць

Нагрійте сковороду на середньому вогні та додайте соняшникову олію. Сформуйте невеликі котлети з отриманої суміші та поставте їх на розігріту сковороду і обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору (приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку).

Після того, як деруни будуть готові, вийміть їх з сковорідки і покладіть на рушник або папір для вбирання зайвої олії. Подаються деруни з кислою вершковою сметаною, зеленню або солодким соусом за смаком, які надають страві ще більш апетитний вигляд.

Рецепт неймовірно смачних золотистих дерунів без яєць
Рецепт неймовірно смачних золотистих дерунів без яєць

Цей рецепт дерунів без яєць не лише простий у виконанні, але й надзвичайно смачний та корисний. Він стане відмінним варіантом для тих, хто уникає вживання яєць або просто шукає нові ідеї для здорового харчування. Спробуйте його вже сьогодні та порадуйте себе та своїх близьких неймовірним смаком і користю для організму.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?