Спробувала приготувати супер ніжний Наполеон у домашніх умовах та все вийшло з першого разу: рецепт торта

Спробуйте приготувати супер ніжний Наполеон власноруч у домашніх умовах, і ви будете здивовані, наскільки простим і смачним може бути цей десерт.

Наполеон – це один із найвишуканіших та найсмачніших десертів, який завжди радує своїм ніжним смаком і легкою текстурою. Цей шедевр кулінарії має свою власну історію та традиції, але сьогодні поділимось секретом створення найніжнішого та найсмачнішого Наполеону.

Перший крок до створення ідеального Наполеону – це правильний вибір і підготовка інгредієнтів.

Для тіста вам потрібно:

  • 500 г борошно
  • 200 г масла
  • 1 яйце
  • 1 склянка води
  • 1 ст. л. оцту
  • сіль

Для крему:

  • 1 л молока
  • 250 г цукру
  • 4 яйця
  • ванілін 10 г

Першим кроком необхідно у велику миску просіяти борошно, додати масло, яйце, оцет та сіль та все ретельно перемішати. Поступово додати холодну воду та замісити тісто до однорідності. Розділіть тісто на 6-8 рівних частин.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180°C. Після того як розділили тісто на кілька частин, потрібно розкатати кожну на товщину близько 3 мм та поставити випікати кожен корж протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Дайте коржам охолонути перед збиранням торта.

Ніжний Наполеон, який тане в роті: секрети приготування
Ніжний Наполеон, який тане в роті: секрети приготування

У каструлю на середньому вогні налийте молоко та додайте ваніль. Розділіть яйця, відокремивши жовтки від білків. У окремій мисці змішайте цукор та жовтки яєць, збиваючи до гладкої маси. Поступово додавайте гаряче молоко до суміші з жовтків, постійно помішуючи. Поверніть усе назад у каструлю та готуйте на середньому вогні, помішуючи, до загустіння.

Викладіть крем на тарілку, накрийте плівкою для контакту та дайте охолонути до кімнатної температури.

На плоскому блюді розмістіть перший корж та покладіть на нього шар крему та розгладьте його. Необхідно повторювати цю процедуру з кожним коржем. Дайте торту настоятися в холодильнику протягом кількох годин перед подачею. І ось він, ваш ніжний Наполеон з власноруч випіченими коржами, готовий розкрити свій витончений смак.

Також пропонуємо вам спробувати лінивий Наполеон, який урізноманітнить ваше меню:

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?