Як зробити кляр на мінеральній воді для смаження відбивних та риби: ви будете вражені соковитістю

Відбивні та рибка у клярі смакують усім без винятку. Та далеко не всі господині в курсі, що борошно для цієї справи можна замішувати на мінеральній воді. Так вийде набагато смачніше.

Якщо зробити кляр на мінералці, а потім умочити курку, свинину чи рибу й підсмажити, такі страви можна сміливо вживати не лише в гарячому, але й у холодному вигляді. Рибні та м’ясні шматочки вийдуть надзвичайно соковитими.

Робиться усе дуже просто. За бажанням, до кляру можете додавати чорний чи білий перець, будь-які спеції та дрібно нарізану зелень. Оскільки у мінералці вже є сіль, то солити кляр треба дуже обережно. Воду перед приготуванням витримайте в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 скл. сильногазованої мінеральної води;
  • 1 дрібка солі.
Як приготувати кляр на мінералці

У глибокій мисочці розмішайте яйця з половиною склянки мінеральної води. Посоліть і збийте виделкою чи вінчиком. Маса має стати однорідною. На це у вас піде близько 3 хвилин.

Як приготувати кляр на мінералці

Всипте у яєчну суміш борошно, пропустивши крізь сито. Ще раз ретельно перемішайте масу, щоб не було жодної грудочки. Долийте решту мінералки. Робіть це дуже повільною цівочкою, постійно перемішуючи.

Як приготувати кляр на мінералці

Філе риби чи м’яса вимийте, поріжте на порційні шматочки. Посоліть та трішки потримайте в лимонному соку (для м’яса цей крок пропустіть). Пательню розігрійте на вогні, влийте олію.

Як приготувати кляр на мінералці

Наколіть шматочок риби виделкою, умочіть у кляр. Викладіть на сковорідку і смажте з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім переверніть на інший бік і нехай зарум’яниться. Тримайте пательню на середньому вогні.

Якщо хочете отримати хрустку скоринку, окрім кляру вмочайте шматочки ще й у панірувальні сухарі. Після цього відправляйте на розжарену пательню. Можливо, м’ясо доведеться потримати на сковорідці трішки довше, аніж рибу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?