Без молока, масла та яєць готую ідеальний шоколадний торт: ніхто з гостей не здогадується, що він пісний

Цей рецепт виручить, коли вдома відсутні молокопродукти. З борошна, олії, води й какао замішується тісто. Ніхто з домашніх й не здогадається, що шоколадний торт абсолютно пісний.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 100 мл олії;
  • 2 ст.лож. какао-порошку;
  • 300 мл води;
  • 10 г розпушувача;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 1 дрібка солі.

Для глазурі:

  • 160 г шоколаду;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 100 г арахісу.
Шоколадний торт без яєць та молока

Щоб приготувати шоколадний торт, просійте в глибоку мисочку борошно й какао-порошок. Додайте розпушувач і цукор. Всипте сіль та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком.

Влийте олію та воду кімнатної температури. Ще попрацюйте вінчиком. Тісто має вийти консистенції густої сметани. Форму діаметром 20х20 см вистеліть пергаментом. Перелийте в неї тісто.

Шоколадний торт без яєць та молока

Перед тим, як готувати тісто, увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Поставте форму у духову шафу й випікайте 35 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною зубочисткою. Якщо вона волога, то потримайте ще кілька хвилин.

Шоколадний торт без яєць та молока

Діставши форму, відразу бісквіт не виймайте. Дайте йому прохолонути. Якщо ви у цей момент не дотримуєтеся посту, можете полити випічку шоколадною глазур’ю. Задля цього поламайте шоколадну плитку на шматочки й розтопіть на водяній бані.

Шоколадний торт без яєць та молока

Влийте олію, щоб глазур краще розтікалася, та додайте подрібнені підсмажені горішки. Коли торт повністю прохолоне, залийте верх й боки глазур’ю. Поставте до холодильника на 2-3 години, щоб глазур застигла.

Діставши шоколадний торт із холодильної шафи, зніміть пергамент, перекладіть випічку на пласке блюдо, наріжте на порції та можете подавати до чаю чи кави. Смак як на такі прості інгредієнти просто неперевершений.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?