Як приготувати пухкі та смачні пиріжки з картоплею та цибулею: ви будете вражені консистенцією тіста

Пиріжки наповнені смаком ніжної картоплі та ароматної цибулі, завжди викликають апетит: ділимось таємницями приготування надзвичайно смачних смаколиків.

Пиріжки з цибулею – це один з найпопулярніших смаколиків, які можна приготувати вдома. Їхній аромат та смак завойовують серця гурманів по всьому світу. Готувати ці пиріжки дуже просто, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • 2 середні цибулі
  • 4 шт. картоплі
  • 2 стакани муки
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • соняшникова олія

Першим кроком потрібно почистити цибулю і нарізати її дрібними кубиками. Нагрійте сковороду на середньому вогні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізану цибулю і трохи підсмажте її до м’якості та золотистого кольору. Періодично помішуйте, щоб уникнути підгоряння. Після того, як цибуля готова, вийміть її з плити та дайте трохи охолонути.

Наступним кроком необхідно зварити картоплю, але воду з неї перелити в іншу посудину, так як вона ще вам знадобиться.  Зробіть пюре та посоліть за смаком. Додаємо підсмажену цибулю до картоплі та перемішуємо усі інгредієнти.

У великій мисці розчиніть дріжджі у воді з картоплі та додайте цукор і сіль, перемішайте. Залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Додайте муку та замісіть тісто. Якщо воно занадто липке, додайте ще трохи муки. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його протягом 25 хвилин в теплому місці для підйому.

Після того, як тісто підійшло, розділіть його на невеликі кульки, прямокутники або будь-яку форму за вашим вибором. Розкатайте кожну кульку тіста на плоский круг або овал. На середину кладіть трохи підсмаженої цибулі з картоплею. Згорніть тісто навколо начинки, утворюючи пиріжки.

Як приготувати неймовірно смачні пиріжки з картоплею та цибулею: простий рецепт. Фото з Youtube-каналу @Тетяна Білань
Як приготувати неймовірно смачні пиріжки з картоплею та цибулею: простий рецепт. Фото з Youtube-каналу @Тетяна Білань

Розігрійте сковороду на середньому вогні та налийте олії. Викладіть пиріжки, залишаючи достатньо місця між ними. Смажте до золотисто-бурого кольору з обох сторін, перевертаючи їх за потреби. Після смаження вийміть пиріжки та дайте їм трохи охолонути на кухонній серветці, щоб зняти надлишкову олію.

Тепер ваші пухкі та смачні пиріжки з цибулею готові до подачі!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?