Як приготувати печиво для Тирамісу власноруч: Савоярді за дуже простим рецептом вийдуть як у кондитерській

Бісквітне печиво Савоярді смачне саме по собі. А якщо з нього приготувати десерт Тирамісу, то взагалі вийде справжня смакота. Готується воно дуже просто – під силу будь-кому.

Вам знадобиться:

  • 60 г борошна;
  • 3 яєчних білки;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 60 г цукру;
  • 30 г цукрової пудри.
Печиво Савоярді своїми руками

Вимийте яйця й обережно відділіть білки від жовтків, розклавши в окремі місткості. Білки збийте міксером, поступово додаючи цукор. Використати слід половину вказаної у рецепті норми. Спочатку збивайте на середній швидкості, а після додавання цукру швидкість ще збільште.

Печиво Савоярді своїми руками

Білки мають перетворитися на міцну білу піну. Тож збивайте до стійких піків. Стежте, щоб у білок не потрапило й малюсінької краплинки жовтка, жиру чи води. Оскільки в такому разі ви не зможете їх збити.

Жовтки починайте перемішувати, додаючи потроху цукор. Збивайте тими ж вінчиками, якими збивали білки. Промивати їх непотрібно. Жовтки мають стати світлішими та збільшитися в об’ємі.

Печиво Савоярді своїми руками

Частинами всипайте просіяне борошно. А потім доєднайте білки. Змішуйте дуже акуратно рухами лопатки зверху вниз, щоб вони не просіли. Тісто має вийти густеньким.

На деко вистеліть пергамент. Тісто перекладіть у кондитерський мішечок із круглою насадкою діаметром 1,3 см. Вичавіть на папір для випікання 25 смужечок завдовжки 8 см. Залишайте відстань між напівфабрикатами близько 1,5 см.

Печиво Савоярді своїми руками

Присипте цукровою пудрою крізь ситечко. Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів. Режим виставте: верх – низ. Печеться Савоярді дуже швидко. Вистачить 10-15 хвилин. Ще гарячим зніміть з пергаменту лопаткою.

Викладіть в один шар, щоб печиво прохололо. Витримайте печиво цілу добу за кімнатної температури. Потім перекладіть у контейнер, де й зберігайте, допоки не виникне потреба поласувати випічкою.

Як із Савоярді приготувати десерт Тирамісу, дивіться у відеорецепті:

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?