І гарнір смачний, і запіканка – файна: ось такі страви щодня готую із звичайної квасолі і всім до вподоби

Квасоля — одна із найбільш поживних бобових культур. Приготувати її можна по-різному і "Один Факт"пропонує вам декілька цікавих страв. Знайомтесь і готуйте із задоволенням на своїй кухні.

Квасоля — корисна бобова культура. В її складі міститься дуже багато вітамінів А, групи В, C, D, E та інших. Також в її складі є амінокислоти. Поєднання високоякісного білку разом із крохмалем, мінеральними речовинами, амінокислотами і вітамінами робить квасолю поживною і максимально корисною. За поживними якостями її можна порівняти з натуральним м’ясом.

З квасолі можна приготувати безліч смачних страв: паштет, гарнір та інші
З квасолі можна приготувати безліч смачних страв: паштет, гарнір та інші

З квасолі можна приготувати безліч смачних страв. Найкращі ідеї кулінарних шедеврів із квасолі наведено нижче.

Паштет

Щоб приготувати смачний паштет із квасолі — спочатку відваріть її. Потім дайте квасолевим бобам охолонути. Перебийте їх у блендері. Додайте перець за смаком, сіль і обсмажену на пательні ріпчасту цибулю.

Гарнір

Відваріть квасолю. Після цього дайте їй час на охолодження. Також відваріть картоплю в мундирі. Після охолодження — почистіть її та поріжте на маленькі кубики. Змішайте картоплю разом із вареною квасолею. Додайте до цієї суміші перець, сіль, оцет, цукор, цибулю та сметану. Зверху прикрасьте цю страву подрібненою зеленню кропу та петрушки.

Запіканка

Щоб приготувати запіканку із бобових — відваріть квасолю і потім — перекладіть її у спеціальну форму для запікання. Зверху вилийте на неї сире куряче яйце, попередньо розколотивши його разом зі сметаною. Посоліть суміш за смаком. Запікайте страву протягом 15-20 хвилин в духовці при температурі + 180 ºC. Подавайте до столу, прикрасивши подрібненою свіженькою зеленню.

Квасоля в поєднанні із помідорами

Топ-4  страви з квасолі: паштет, лобіо, запіканка, гарнір
Топ-4 страви з квасолі: паштет, лобіо, запіканка, гарнір

Обсмажте помідори для цього рецепту на пательні з рослинною олією. Якщо готуєте цю страву взимку — можете замінити свіжі помідори томатною пастою. Часник почистіть, подрібніть і змішайте з відвареною заздалегідь квасолею. Додайте сіль за смаком. Зверху полийте страву помідорним соусом. Прикрасьте подрібненою зеленню кропу чи петрушки, а також — гілочками базиліку — щоб додати пікантності.

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.