Шоколадні млинці, які можна робити і з начинкою, і без: сніданок, заради якого захочеться просинатися

Шоколадні млинці за цим рецептом виходять тонкими й дуже ніжними. Їх можна вживати на сніданок без нічого або ж додавати будь-яку начинку. Для млинцевого торта з сирною начинкою теж підходять.

Вам знадобиться:

500 мл молока;

200 г борошна;

60 г цукру;

3 великих яйця;

3 ст.лож. какао;

2 ст.лож. сметани;

2 ст.лож. олії;

1 ч.лож. ванільного екстракту;

0,2 ч.лож. солі.

Для начинки:

400 г будь-яких ягід;

15 г крохмалю;

150 г цукру;

вода.

Шоколадні млинці з ягідною начинкою

Шоколадні млинці готуватимемо на молоці з додаванням какао. Молоко та яйця дістаньте з холодильника, щоб набули кімнатної температури. Розбийте яйця в глибоку мисочку. Всипте цукор. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною.

Шоколадні млинці з ягідною начинкою

Додайте сметану, олію, сіль, ванільний екстракт. Перемішайте масу. Влийте зовсім трішки нехолодного молока й ще раз перемішайте. Борошно й какао змішайте, пропустіть крізь сито. Всипте у молочну масу. Перемішайте. Долийте решту молока.

Тісто має вийти в’язким та текучим. Дайте йому настоятися протягом 15 хвилин. За цей час у борошні розвинеться клітковина.

Шоколадні млинці з ягідною начинкою

Поставте пательню на середній вогонь. Вилийте половником трішки тіста. Покрутіть сковорідкою, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні. Смажте млинець до рум’яної скоринки. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку.

Готові млинці викладайте один на один. Можете перемащувати вершковим маслом. За бажанням, можете подавати з шоколадним соусом чи просто зі сметаною.

Шоколадні млинці з ягідною начинкою

Якщо маєте намір зробити млинці з начинкою, можете додати ягоди. Висипте їх на розігріту пательню. Додайте цукор. Перемішайте і дочекайтеся появи ягідного соку. Крохмаль розведіть у невеликій кількості холодної води. Перемішайте та влийте в ягідну суміш.

Проваріть не довше 1 хвилини. Суміш має загуснути. Коли ягідна начинка прохолоне, начиніть нею шоколадні млинці, загорнувши трубочкою.

Нові статті

Схожі статті

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.