Як приготувати традиційні полтавські галушки з мʼясом та грибами: покроковий рецепт. Ви будете в захваті

Покроковий рецепт приготування традиційних галушок з мʼясом та грибами: страва, яка підкорить ваші смакові рецептори та стане справжньою окрасою будь-якого столу.

Галушки з м’ясом та грибами – це одна із найбільш вишуканих та смачних страв української кухні. Ця страва поєднує в собі ніжний смак м’яса з ароматом свіжих грибів та неповторною текстурою м’якого тіста.

Перш за все, давайте зазначимо інгредієнти, які вам знадобляться для приготування галушок з м’ясом та грибами:

  • борошно – 3 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • сіль та перець (за смаком)
  • м’ясо (яловичина, свинина або курятина) – 350 г
  • шампіньйони – 250 г
  • цибуля – 1 шт.
  • кефір – 1 ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • сметана – 200 г
  • вершкове масло – 40 г

Перш за все, підготовимо всі необхідні інгредієнти для приготування наших галушок. Наріжте м’ясо тонкими шматочками, нашатуйте шампіньйони і дрібно наріжте цибулю. Ви також можете додати інші улюблені овочі або зелень за вашим смаком.

У великій мисці змішайте борошно, яйця, сіль та перець за смаком. Додайте кефір та соду і ретельно замішайте до утворення м’якого тіста. Якщо тісто занадто липке, можна додати трошки більше борошна.

Сформуйте невеликі кульки з тіста, приблизно величиною з велику вишню. Розігрійте велику каструлю з водою до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього. Поступово кладіть галушки в киплячу воду і варіть їх приблизно 10-15 хвилин або до того, як вони виростуть та стануть плавати на поверхні.

Поки галушки варяться, обсмажте нарізану цибулю на розігрітій сковорідці з вершковим маслом до золотистого кольору. Додайте нарізане м’ясо та шампіньйони і смажте до того, як вони стануть м’якими та золотистими.

Після того, як галушки готові, зніміть їх з води та дайте стекти. Потім розкладіть галушки по тарілкам і щедро полийте їх сметаною. Покладіть на них підготовлену начинку з м’яса та грибів.

Рецепт полтавських галушок із мʼясом та грибами
Рецепт полтавських галушок із мʼясом та грибами

Ваші галушки з м’ясом та грибами готові до подачі!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?