У 10 разів смачніше, ніж котлети: приготуйте розкішний м’ясний пиріг зі жменьки фаршу і склянки борошна

Для приготування м'ясного пирога знадобиться зовсім трішки фаршу. Натомість додається картопля. А тісто взагалі надасть можливість нагодувати домашніх одним шматочком випічки.

Вам знадобиться:

  • 3 скл. борошна;
  • 290 мл теплої води;
  • 1,5 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1,5 ч.лож. сухих дріжджів.

Для начинки:

  • 400 г м’ясного фаршу;
  • 700 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • сіль, чорний мелений перець.

Для змащування дека:

  • 1 ст.лож. олії.
Ситний пиріг на вечерю з картоплею та фаршем

Починайте приготування пирога з замішування тіста. Борошно просійте, змішайте з цукром, сіллю та дріжджами. Влийте теплу воду. Перемішайте. Влийте олію та замісіть тісто. Місити треба близько 10 хвилин. Воно має вийти еластичним.

Ситний пиріг на вечерю з картоплею та фаршем

Залиште на годину в теплому місці. За цей час тісто має збільшитися вдвічі. Тим часом візьміться за приготування начинки. Цибулю й картоплю позбавте шкуринки, вимийте й наріжте кубиками. З’єднайте фарш із цибулею й ретельно перемішайте.

Ситний пиріг на вечерю з картоплею та фаршем

Коли тісто підійметься, обімніть його й розділіть на дві нерівних частини. Ту, що більша, розкачайте, викладіть на деко, яке попередньо вистеліть пергаментом і змастіть олією. Викладіть картоплю й присоліть. Викладіть фарш із цибулею. Накрийте другою половиною тіста, яку теж розкачайте.

Ситний пиріг на вечерю з картоплею та фаршем

Защипніть краї, щоб вийшло красиво, наприклад, кіска. Зверху змастіть яйцем. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів. Знадобиться 60 хвилин. Хоча усе залежить від особливостей духовки. Коли пиріг зарум’яниться, дістаньте з духової шафи, перекладіть на блюдо, наріжте на порції та можете кликати рідних до столу. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.