Ділюсь рецептом простенького паштету із оселедця і моркви: смачніше в житті ще нічого не куштувала

Рибний паштет із філе оселедця – ідеальний рецепт для тих, хто полюбляє рибні закуски. "Один Факт" розповідає, як приготувати цю смачненьку намазку на хліб і які складові для цього потрібні.

Рибний паштет із ікри оселедця – один із найкращих варіантів намазки на хліб і створення смачних бутербродів. Цей смаколик точно сподобається всім, хто полюбляє рибні закуски.

Як приготувати намазку із філе оселедця, моркви і плавленого сиру: перелік складових
Як приготувати намазку із філе оселедця, моркви і плавленого сиру: перелік складових

Щоб приготувати намазку за цим рецептом, вам знадобляться наступні складові:

  • варена морква: 2 штуки невеличкого розміру (150 г);
  • філе оселедця: 200-220 г;
  • плавлений сир: 1 штука (90 г);
  • вершкове масло/мастило: 50 г

Покрокова схема приготування за цим рецептом наведена нижче

Намазка з філе оселедця, плавленого сиру і моркви: покрокова схема приготування
Намазка з філе оселедця, плавленого сиру і моркви: покрокова схема приготування

Крок № 1. Перемоліть на м’ясорубці філе оселедця.

Крок № 2. Подрібніть на м’ясорубці варену моркву і плавлений сирок.

Крок № 3. Додайте до подрібнених компонентів вершкове масло і добре все перемішайте.

Крок № 4. Рибний паштет майже готовий. Можете подавати його до столу разом із м’яким свіжим хлібом (можна взяти чорний бородінський або ж батон).

Оселедець — одна із самих дешевих і доступних рибин, яку можна придбати в продовольчих магазинах. Навіть у складні часи він коштував зовсім недорого, становлячись частиною повсякденного раціону.

В Україні на ринках та в магазинах можна побачити різні види оселедцю. Ця риба буває замороженою, у вигляді готового філе або ж пресервів. Цю рибу засолюють у діжках.
Якість оселедцю перед покупкою оцінюють за його зовнішнім виглядом. Не варто купувати оселедець, в якого пошкоджена чи подряпана шкірка. Також не слід обирати оселедець, в якого на черевці випирають кістки.

Також під час вибору оселедцю варто звернути увагу на колір розсолу, в якому лежить риба. Ця рідина повинна бути прозорою, без усіляких різнокольорових розводів на поверхні. Єдине, що може бути на поверхні рибного розсолу – це бульки від жиру самого оселедця.

Намазка з філе оселедця: як правильно обирати рибу для страви у магазині
Намазка з філе оселедця: як правильно обирати рибу для страви у магазині

Оселедець у відкритому відрі може зберігатись не більше 72 годин. Після того, як цей час вийде – оселедець починає робитись м’яким, а розсіл, в якому він зберігається – стає мутним. Риба швидко втрачає свій товарний вигляд.

Про несвіжість оселедця свідчить і колір зябер. Якщо вони не червоні, а темні і покриті слизом — рибу брати не треба, адже вона несвіжа.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?