Існує маса кремів, але цей особливо добрий. Празький крем для будь-яких тортів: навіть в Наполеон добре йде

Крем, зроблений на основі вершкового масла та згущівки, насамперед використовують для Празького торта. Але він підходить і для перемащування коржів, і для виготовлення прикрас.

Вам знадобиться:

  • 2 яєчних жовтки;
  • 240 г згущеного молока;
  • 400 г вершкового масла;
  • 20 г какао-порошку;
  • 40 мл води;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 1 ч.лож. коньяку.
Універсальний Празький крем

Для приготування Празького крему змішайте яєчні жовтки з ванільним цукром і в міру теплою водою. Збивати міксером не потрібно. Достатньо буде попрацювати виделкою, щоб утворилася однорідна маса.

Універсальний Празький крем

У сотейник перелийте згущене молоко. Додайте жовткову суміш. Ретельно перемішайте лопаткою. Відразу ж поставте на вогонь. Прогрівайте до температури 82 градуси. Щойно почнуть з’являтися перші пухирці, зніміть посуд із плити.

Універсальний Празький крем

Робіть це на дуже повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Якщо боїтеся, що суміш підгорить, можете розтопити на паровій бані. Маса має трішки потемнішати й почати густішати.

Перекладіть у мисочку, затягніть плівкою в контакт і залиште холонути за кімнатної температури. Дістаньте з холодильника масло, щоб воно за цей час устигло трішки розм’якнути.

Універсальний Празький крем

Масло збивайте міксером зо 5 хвилин. Воно має побілішати й стати пишним. Всипте какао-порошок і продовжуйте збивати до однорідності. Починайте додавати потроху заварну суміш, яка вже достатньо прохолола. Щоразу збивайте до повного розчинення, лише потім закладайте наступну порцію.

В останню чергу влийте коньяк і ще раз збийте масу. Перекладіть крем у кондитерський мішечок і можете робити всілякі прикраси. Празький крем чудово тримає форму, тож можете робити квіти будь-якої складності.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.