Всі англійці снідають рисовим пудингом з родзинками: чудово смакує чоловіку й дітям – просять добавки

Немає кращої ідеї на сніданок, аніж рисовий пудинг. Ця страва з молоком, яйцями та родзинками готується в духовці. Пишне, повітряне блюдо готується доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 100 г рису;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 3 великих яйця;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ст.лож. лимонної цедри;
  • 1 дрібка солі.
Рисовий пудинг на сніданок

Рисовий пудинг приготувати доволі легко. Краще за все підійде круглозернистий рис. Якщо яйця дрібненькі, візьміть 4 штуки. Родзинки промийте та просушіть. Можете брати будь-які – темні, світлі чи навіть суміш. Залийте їх лимонним соком і відставте на 15 хвилин.

Рисовий пудинг на сніданок

В яєць відділіть жовтки від білків. Білки покладіть у холодильник, щоб охололи. У сотейник викладіть шматочки вершкового масла. Поставте на середній вогонь. Всипте промитий рис, обсмажте до прозорості. Згодом вогонь прикрутіть до мінімуму.

Рисовий пудинг на сніданок

Молоко закип’ятіть. Влийте до рису. Додайте цедру й сіль. Проваріть рис до напівготовності. На це піде близько 10 хвилин. Сотейник зніміть із плити. Дайте крупі прохолонути. Рис поступово вбере в себе молоко, й каша загусне.

Рисовий пудинг на сніданок

Жовтки змішайте з цукром і збивайте до пишної маси. Вона має посвітлішати й збільшитися в об’ємі. Додайте до жовтків рис та родзинки. Все ретельно перемішайте. Окремо збийте білки за допомогою міксера. Має вийти щільна стійка піна. З’єднайте білки з рисовою масою.

Викладіть підготовлену суміш у формочки, які попередньо змастіть олією. Розрівняйте поверхню. Поставте у духовку, яку розігрійте до 170 градусів. Випікайте близько 45 хвилин. Після цього можете дістати рисовий пудинг із духової шафи. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.