Не думала, що випічку можливо приготувати без борошна: рецепт шоколадного печива лише з кількох інгредієнтів

Надзвичайно простий рецепт домашньої випічки, який не потребує додавання борошна: приготування смачного та гарного на вигляд шоколадного печива.

Приготування шоколадного печива без борошна – це смачний десерт, який який може приготувати кожний, адже рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

  • шоколад – 300 г
  • какао-порошок – 70 г
  • цукрова пудра – 350 г
  • яйця (тільки білки) – 3 шт.
  • крохмаль – 1,5 ст. л.
  • дрібка солі

Першим кроком розігрійте духовку до 170°C. Потім розтопіть більшу половину шоколаду на водяній бані. Під час цього процесу відокреміть білки й збийте їх до утворення пишної піни.

Поступово додавайте цукрову пудру до білкової маси, продовжуючи відбивати, поки не досягнете рівномірної консистенції. Нехай шоколад трохи охолоне до кімнатної температури.

У іншій посудині змішайте какао-порошок з крохмалем та додайте невелику кількість солі для підсилення смаку. Додаючи розтоплений шоколад до білкової маси, поступово введіть суху суміш, перемішуючи лопаткою до однорідного стану.

Перед тим як почати пекти печиво, не забудьте додати до цієї змішаної маси залишки розтопленого шоколаду. Це допоможе підсилити смак та створити більш насичену текстуру вашого печива. Також варто розстелити папір для випічки на рівній поверхні, щоб уникнути прилипання. І не забудьте підготувати тарілку з цукровою пудрою для подальшого використання.

Руками обваляйте шоколадне тісто в пудрі, зробивши перед цим кульки. Розмістіть їх на підготовленому пекарському деці на відстані 4 см одна від одної.

Рецепт, як приготувати смачне шоколадне печиво без борошна. Фото з Youtube-каналу @Ukrainianreceipts
Рецепт, як приготувати смачне шоколадне печиво без борошна. Фото з Youtube-каналу @Ukrainianreceipts

Розігрійте духовку та помістіть печиво в нагріту духовку, залиште його там протягом 20 хвилин. Готове шоколадне печиво має мати ніжну підсушену скоринку ззовні та м’яку, ніжну середину.

Дайте випічці охолонути при кімнатній температурі перед тим, як насолодитися неперевершеним смаком цього шоколадного десерту.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?