Приготувала і ви спробуйте: рецепт тертого пирога зі смородиною за 25 хвилин. Смак, що повертає у дитинство

Швидкий і смачний тертий пиріг зі смородиною - це ідеальна страва для тих, хто хоче солодкого, але не має багато часу на готування: рецепт випічки.

Цей десерт – справжній шедевр, який не тільки зробить ваші гостинні столи вишуканими, але й принесе вам багато задоволення. Давайте розкриємо секрети приготування.

Інгредієнти:

  • маргарин або вершкове масло – 200 г
  • борошно – 550 г
  • яйце – 2 шт.
  • сода – 1 ч. л (погасити оцтом чи соком лимона)
  • сіль – щіпка
  • смородина

Почнімо з основи нашого тертого пирога – тіста. У великій мисці замішайте борошно, сіль та соду. Додайте нарізаний маргарин або вершкове масло. Розітріть масло в борошно до отримання крихт. Додайте яйце та перемішайте.

Поки ваше тісто відпочиває, підготуйте смородину. Ретельно промийте ягоди під проточною водою, викинувши погані ягоди. Необхідно переконатися, що ягоди чисті та готові для використання. Якщо ви використовуєте заморожену смородину, потрібно розморозити її.

Після розморожування дайте смородині стікти рідиною, щоб вона не зберігала занадто багато вологи, яка в подальшому може вплинути на консистенцію вашого десерту.

Кулінари розповіли рецепт тертого пирога зі смородиною. Фото з Youtube-каналу @AlinaFooDee
Кулінари розповіли рецепт тертого пирога зі смородиною. Фото з Youtube-каналу @AlinaFooDee

Перш ніж розкатувати тісто, розділіть його на дві частини – одна для нижнього шару пирога, інша для верхнього. Розкатайте першу половину тіста на підготовлену форму для випічки, щоб було рівномірне розподілення тіста. Покладіть смородину на тісто. Тепер натріть другу половину тіста та присипте ним смородину.

Кулінари розповіли рецепт тертого пирога зі смородиною. Фото з Youtube-каналу @AlinaFooDee
Кулінари розповіли рецепт тертого пирога зі смородиною. Фото з Youtube-каналу @AlinaFooDee

Попередньо розігрійте духовку до 180°C. Пекти пиріг потрібно протягом 25-40 хвилин.

Коли ваш пиріг готовий, вийміть його з духовки і дайте трохи охолонути перед розрізанням. Подайте його як гарячий, так і прохолодний – обидва варіанти надзвичайно смачні.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?