Яблучний пиріг “Швидкісний”: десерт за 40 хвилин, що зігріє серця. Ви будете в захваті від ніжного смаку

Яблучний пиріг "Швидкісний" за цим рецептом виходить надзвичайно ніжним та ароматним. Важко втриматися, щоб не з'їсти ще хоча б шматочок. Фруктів кладеться багато, а тіста значно менше.

Вам знадобиться:

  • 250 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • 1 скл. цукру;
  • 100 мл олії;
  • 160 г борошна;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка кориці;
  • 700 г яблук.
Яблучний пиріг Швидкісний

Для випікання яблучного пирога “Швидкісний” потрібні продукти кімнатної температури. Тому завчасно дістаньте всі інгредієнти з холодильника. Кефір змішайте з яйцями й олією та змішайте вінчиком, щоб маса вийшла однорідною.

Яблучний пиріг Швидкісний

Додайте цукор – білий та ванільний. Ще трішки збийте. Всипте корицю. Дехто полюбляє імбир, мускатний горіх, кардамон, мелену гвоздику – всі ці прянощі підходять для яблучної випічки. Тож обирайте будь-яку на власний смак.

Яблучний пиріг Швидкісний

Просійте борошно, змішавши його з розпушувачем та сіллю, прямо в мисочку до кефірної суміші. Сипте борошно частинами, щоб тісто не вийшло занадто твердим. Розмішуйте виделкою. Щойно стане таке, як на оладки, борошно відкладіть убік.

Яблука беріть тверді, щоб не втратили форму під час випікання. Видаліть насіннєві коробочки й наріжте часточками. Чистити шкуринку у фруктів немає потреби. Перекладіть їх у миску з тістом і перемішайте. Залиште на 10 хвилин.

Яблучний пиріг Швидкісний

Тим часом увімкніть духовку, щоб прогрілася. Форму для запікання змастіть олією. Перелийте в неї тісто разом із яблуками. Випікайте за температури 190 градусів близько 40 хвилин. Перевірте зубочисткою, чи пропеклася серединка.

Подавайте до столу, коли пиріг прохолоне. Форму бажано брати 18-20 см в діаметрі. Якщо візьмете 22-24 см, то пиріг вийде не таким високим і пропечеться значно швидше.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.