На 8 березня чоловік завжди готує свій фірмовий салат: робить справжню грибну поляну на зелені. Смакота

Справжній чоловічий салат із грибами та куркою. Готується швидко, є ситним – те, що потрібно. Кожен може порадувати кохану жінку, сестру, маму, бабусю таким наїдком на 8 Березня.

Вам знадобиться:

  • 400 г курячого філе;
  • 200 г маринованих опеньків;
  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 3 гілочки кропу;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 ч.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Куряче філе вимийте, промокніть паперовим рушником, наріжте на невеликі кубики. Присипте спеціями й залиште на 20 хвилин, щоб м’ясо замаринувалося. Обчищену цибулину наріжте кубиками.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Пательню розігрійте, влийте олію, додайте цибулю. Смажте близько 3 хвилин до прозорості, постійно помішуючи. Викладіть нарізане філе. Смажте до появи золотавої скоринки.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Яйця зваріть круто. Коли прохолонуть, обчистьте. Відділіть жовтки від білків. Жовтки натріть на дрібній тертушці, білки – на тій, що з великими отворами. Кріп вимийте, стряхніть й дрібно наріжте. За бажанням можете використати петрушку чи кінзу.

Опеньки витягніть із розсолу. Дайте їм трішки обсохнути. Гриби можете використовувати будь-які інші. Якщо немає маринованих, підсмажте свіжі.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

На пласку тарілку встановіть кулінарне кільце. Викладіть підсмажену курку. Утрамбуйте. Зробіть сіточку з майонезу. Далі викладіть натерті білки та знову майонезна сіточка. Потім мають йти жовтки й майонез. Присипте їх зеленню.

Красиво розкладіть опеньки. Вийде неначе грибна галявина. Чоловічий салат має настоятися в холодильнику протягом години. Коли дістанете, кільце зніміть. Звісно, можна обійтися й без кулінарного кільця, виклавши всі інгредієнти гіркою. Але для святкового варіанту так буде набагато краще.

Якщо хочеться покуштувати щось складніше, оберіть такий рецепт:

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.