Як приготувати смачний десерт за 15 хвилин: зефір з простих продуктів в домашніх умовах. Простіше не буває

Легкий та смачний десерт, який подарує ніжний смак кожному, хто спробує: як приготувати зефір у домашніх умовах за 15 хвилин вашого часу. Ділимось рецептом.

Зефір – це ніжний, повітряний десерт, що розтане на вустах, залишаючи після себе лише смак легкості. Ця вишукана солодкість, яка походить із старовинних рецептів, завойовує серця кожного своєю неповторною текстурою та ароматом. Зефір можна приготувати в домашніх умовах з легкістю та без особливих навичок. І ось як ви можете це зробити.

Інгредієнти:

  • 60 г желатину
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 кг цукру
  • 0,5 ч. л. соди

Виберіть форму для зефіру. Можна використовувати просту прямокутну форму або  будь-яку іншу, яка вам подобається. Покрийте форму пергаментом, щоб зефір не прилип до неї.

У склянку налийте 1/2 чашки холодної води і покладіть у неї желатин. Дайте йому 10-15 хвилин. Потім розігрійте його над водяною банею або в мікрохвильовій печі, але не доводьте до кипіння. Потрібно ретельно перемішувати, щоб желатин повністю розчинився. Коли це відбудеться, відставте його та дайте трохи охолонути.

У глибокій каструлі змішайте 1 кг цукру з 1 склянкою води. Поставте каструлю на середній вогонь і нагрівайте, помішуючи, до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте лимонну кислоту і продовжуйте нагрівання.

Після того, як цукровий сироп густий, додайте розчинений желатин і соду. Збивайте суміш до однорідності. Потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Готову масу вилийте в підготовлену форму. Рівномірно розподіліть і залиште на кілька годин до повного застигання.

Простий рецепт, як приготувати зефір в домашніх умовах
Простий рецепт, як приготувати зефір в домашніх умовах

Після того, як зефір повністю застигне, наріжте його на кубики. Готовий зефір можна зберігати в контейнері з герметичним кришталем при кімнатній температурі протягом кількох днів.

Цей ніжний та легкий десерт готовий до подачі. Насолоджуйтеся його смаком з чашкою чаю або кави.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.