Як приготувати смачний десерт за 15 хвилин: зефір з простих продуктів в домашніх умовах. Простіше не буває

Легкий та смачний десерт, який подарує ніжний смак кожному, хто спробує: як приготувати зефір у домашніх умовах за 15 хвилин вашого часу. Ділимось рецептом.

Зефір – це ніжний, повітряний десерт, що розтане на вустах, залишаючи після себе лише смак легкості. Ця вишукана солодкість, яка походить із старовинних рецептів, завойовує серця кожного своєю неповторною текстурою та ароматом. Зефір можна приготувати в домашніх умовах з легкістю та без особливих навичок. І ось як ви можете це зробити.

Інгредієнти:

  • 60 г желатину
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 кг цукру
  • 0,5 ч. л. соди

Виберіть форму для зефіру. Можна використовувати просту прямокутну форму або  будь-яку іншу, яка вам подобається. Покрийте форму пергаментом, щоб зефір не прилип до неї.

У склянку налийте 1/2 чашки холодної води і покладіть у неї желатин. Дайте йому 10-15 хвилин. Потім розігрійте його над водяною банею або в мікрохвильовій печі, але не доводьте до кипіння. Потрібно ретельно перемішувати, щоб желатин повністю розчинився. Коли це відбудеться, відставте його та дайте трохи охолонути.

У глибокій каструлі змішайте 1 кг цукру з 1 склянкою води. Поставте каструлю на середній вогонь і нагрівайте, помішуючи, до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте лимонну кислоту і продовжуйте нагрівання.

Після того, як цукровий сироп густий, додайте розчинений желатин і соду. Збивайте суміш до однорідності. Потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Готову масу вилийте в підготовлену форму. Рівномірно розподіліть і залиште на кілька годин до повного застигання.

Простий рецепт, як приготувати зефір в домашніх умовах
Простий рецепт, як приготувати зефір в домашніх умовах

Після того, як зефір повністю застигне, наріжте його на кубики. Готовий зефір можна зберігати в контейнері з герметичним кришталем при кімнатній температурі протягом кількох днів.

Цей ніжний та легкий десерт готовий до подачі. Насолоджуйтеся його смаком з чашкою чаю або кави.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?