Салат з буряка та горіхів: як приготувати ситний та корисний обід за 10 хвилин? Копієчний рецепт смакоти

Варений буряк і волоські горіхи чудово поєднуються в одному салаті. А якщо додати ще шматочки курки, то взагалі вийде ситна, смачна й поживна страва. Готується за 10 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 400 г буряка;
  • 400 г курячого філе;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Буряковий салат із куркою та горіхами

Якщо збираєтеся готувати салат із буряка на вечерю, то щоб пришвидшити процес, овоч зваріть або запечіть у духовці завчасно. Можна придбати у супермаркеті вже зварений буряк.

Куряче філе складіть у каструлю, залийте водою, посоліть і поставте на плиту. Варіть після закипання на слабкому вогні близько 20 хвилин. Знову ж таки, якщо обмежені у часі, придбайте копчену курку. Тоді зготуєте вечерю набагато швидше.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Холодний варений буряк позбавте від шкуринки та наріжте невеликими кубиками. Волоські горішки трішки підсушіть на пательні. Дрібно посічіть ножем. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес. Кількість фітонцидів у салаті можете варіювати на власний смак.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Змішайте курку, буряк, горіхи та часник. Заправте майонезом і перемішайте. Салат готовий. Можете ласувати. Та якщо хочеться, щоб усе було гарно, поставте на тарілку кільце для сервірування діаметром 14-16 см.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Перекладіть салат у кільце. Легенько утрамбуйте. Поставте до холодильника на годину. Коли настоїться, кільце акуратно зніміть. Салат із буряка прикрасьте зеленню й можете насолоджуватися чарівним смаком.

Є люди, які не вживають майонезу. Це не привід відмовлятися від бурякового смаколик. Замініть соус сметаною чи натуральним йогуртом без домішок. Так теж буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?