Салат з буряка та горіхів: як приготувати ситний та корисний обід за 10 хвилин? Копієчний рецепт смакоти

Варений буряк і волоські горіхи чудово поєднуються в одному салаті. А якщо додати ще шматочки курки, то взагалі вийде ситна, смачна й поживна страва. Готується за 10 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 400 г буряка;
  • 400 г курячого філе;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Буряковий салат із куркою та горіхами

Якщо збираєтеся готувати салат із буряка на вечерю, то щоб пришвидшити процес, овоч зваріть або запечіть у духовці завчасно. Можна придбати у супермаркеті вже зварений буряк.

Куряче філе складіть у каструлю, залийте водою, посоліть і поставте на плиту. Варіть після закипання на слабкому вогні близько 20 хвилин. Знову ж таки, якщо обмежені у часі, придбайте копчену курку. Тоді зготуєте вечерю набагато швидше.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Холодний варений буряк позбавте від шкуринки та наріжте невеликими кубиками. Волоські горішки трішки підсушіть на пательні. Дрібно посічіть ножем. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес. Кількість фітонцидів у салаті можете варіювати на власний смак.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Змішайте курку, буряк, горіхи та часник. Заправте майонезом і перемішайте. Салат готовий. Можете ласувати. Та якщо хочеться, щоб усе було гарно, поставте на тарілку кільце для сервірування діаметром 14-16 см.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Перекладіть салат у кільце. Легенько утрамбуйте. Поставте до холодильника на годину. Коли настоїться, кільце акуратно зніміть. Салат із буряка прикрасьте зеленню й можете насолоджуватися чарівним смаком.

Є люди, які не вживають майонезу. Це не привід відмовлятися від бурякового смаколик. Замініть соус сметаною чи натуральним йогуртом без домішок. Так теж буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?