Герцогська картопля: вишуканий рецепт овочевого гарніру з бюджетних продуктів, який завжди готую до свят

Картоплю можна приготувати за різними рецептами: варену, смажену, запечену. "Один Факт" пропонує до вашої уваги вишуканий рецепт герцогської картоплі. Вона виходить дуже смачною.

Для приготування герцогської картоплі вам знадобляться наступні складові:

  • сира картопля: 1 кг;
  • сіль: 1 чайна ложка;
  • яєчний жовток: 4 штуки;
  • мускатний горіх;
  • масло: 100 г;
  • яйце: 1 штука.

Щоб приготувати герцогську картоплю, дотримуйтесь схеми, що наведена нижче.

 

Картопля по-герцогськи: покрокова схема приготування
Картопля по-герцогськи: покрокова схема приготування

Крок № 1. Почистіть сиру картоплю. Залийте водою. Поставте каструлю із картоплею на плиту. Варіть на повільному вогні до готовності. Далі – додайте 1 чайну ложку солі. Злийте воду з готової картоплі. Трохи просушіть відварену картоплю. Потім – введіть розтоплене масло і перебийте у пюре.

Крок № 2. Окремо змішайте яєчні жовтки та яйце. Введіть їх у пюре. Посоліть страву і додайте трошечки мускатного горіха. Викладіть пюре у кондитерський мішок.

Крок № 3. Застеліть деко пергаментом. За допомогою насадки розміром 1 або 1,5 см відсадіть 24 картопляні розетки на деко.

Запікайте картоплю по-герцогськи в електричній духовці при температурі + 220ºC
Запікайте картоплю по-герцогськи в електричній духовці при температурі + 220ºC

Крок № 4. Розігрійте електричну духовку до 220 ºC. Відправте картоплю в духовку запікатись на 15 хвилин.

Коли герцогська картопля набере золотистого кольору — можете вимикати духовку і подавати картоплю до столу. Вишукана святкова закуска готова! Можете пригостити такою стравою гостей або рідних у Прощену неділю, яку цього року відзначають 17 березня. Вечеря з герцогською картопелькою буде ідеальним завершенням Масляного тижня перед Великим постом.

Смачного!

Ідеальна картопля-пюре виходить із коренеплодів рожевого кольору (наприклад, Беллароза). Саме така картопля добре розварюється.

Щоб пюре для герцогської картопельки вийшло ідеальним — покладіть очищені картопляні клубні в холодну воду. І тільки потім — поставте каструлю на вогонь. Рівномірне нагрівання води в каструлі в подальшому забезпечить рівномірне нагрівання. Завдяки такій методиці пюре вийде більш шовковистим.

Картопляне пюре вийде шовковистим, якщо картоплю почати варити в холодній воді
Картопляне пюре вийде шовковистим, якщо картоплю почати варити в холодній воді

Пам’ятайте, що картопляне пюре виходить більш смачним, якщо готувати його із теплої або гарячої картоплі. Якщо відварена картопля сильно охолола — то її щільність сильно підвищиться. Холодна картопля взагалі не придатна для приготування смачного, ніжного і шовковистого пюре.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?