Зелений борщ із кропивою, овочами та яйцем: найкращий весняний рецепт, який можна готувати навіть в піст

Зелений борщ із кропивою — традиційна страва весняної української кухні. "Один Факт" пропонує вам ідеальний рецепт апетитного, наваристого і смачного борщу з кропивою та курячими яйцями.

Приготування смачних, поживних та корисних перших страв — завдання кожної господині. Весна — ідеальний час для приготування прохолодного зеленого борщу з яйцями та свіженькою кропивою. Рецепт такої страви “Один Факт” наводить нижче.

Зелений борщ із кропивою та яйцями: перелік складових
Зелений борщ із кропивою та яйцями: перелік складових

Щоб приготувати смачний зелений борщ із кропивою – підготуйте інгредієнти із наступного переліку:

  • яловичина, свинина або інше м’ясо: 400 г;
  • квасоля: 70 г;
  • картопля: 5 штук;
  • морква: 1 штука;
  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • курячі яйця: 3 штуки;
  • свіжа кропива: 300 г;
  • свіжий кріп: за смаком;
  • петрушка: за смаком;
  • сіль харчова: за смаком;
  • рослинна олія: 2 столових ложки;
  • лимонна кислота: за смаком

Коли всі складові підготовлені — можете приступати до приготування. Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою наведено нижче. Готуйте і смакуйте із задоволенням.

Рецепт зеленого борщу із кропивою та свіжою зеленню
Рецепт зеленого борщу із кропивою та свіжою зеленню

Крок № 1. Приготуйте м’ясний бульйон. Для цього візьміть сире м’ясо, промийте його під проточною водою і поріжте на дрібні шматочки. Викладіть м’ясні шматочки в окрему каструлю. Залийте відфільтрованою водою. Доведіть до кипіння. Потім візьміть шумівку і зніміть пінку.

Крок № 2. До м’ясного бульйону додайте квасолю. Попередньо промийте її під проточною водою. Варіть квасолю протягом однієї години.

Крок № 3. Почистіть і промийте овочі (моркву, картоплю, ріпчасту цибулю) під проточною водою. Картоплю наріжте середнім кубиком. Подрібніть гострим ножем ріпчасту цибулю. Морквину натріть на тертці. Додайте порізану картоплю у бульйон. Варіть приблизно 30 хвилин.

Крок № 4. Поки вариться картопля — розігрійте на вогні у пательні рослинну олію. Покладіть туди цибулю і обсмажте до напівпрозорості. Далі — додайте натерту моркву. Добре все обсмажте і вкиньте засмажку у м’ясний бульйон. Далі додайте до бульйону спеції і варіть страву ще 10 хвилин.

Крок № 5. В окремій каструлі відваріть вкруту курячі яйця. Для цього достатньо буде 10-ти хвилин. Дочекайтесь, поки яйця охолонуть і почистіть їх. Дрібно наріжте.

Крок № 6. Промийте під проточною водою кріп, петрушку, кропиву. Викладіть зелень на паперовий рушник і добре просушіть. Подрібніть зелень гострим ножем. Додайте її до бульйону. Доведіть борщ до кипіння. Відразу після закипання зніміть страву із вогню. Потім додайте до страви лимонну кислоту і сіль.

Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою та вареними яйцями
Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою та вареними яйцями

Подавайте апетитний зелений борщ до столу в порційних тарілочках. Прикрасьте страву сметаною і порізаним вареним яйцем. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.