Зелений борщ із кропивою, овочами та яйцем: найкращий весняний рецепт, який можна готувати навіть в піст

Зелений борщ із кропивою — традиційна страва весняної української кухні. "Один Факт" пропонує вам ідеальний рецепт апетитного, наваристого і смачного борщу з кропивою та курячими яйцями.

Приготування смачних, поживних та корисних перших страв — завдання кожної господині. Весна — ідеальний час для приготування прохолодного зеленого борщу з яйцями та свіженькою кропивою. Рецепт такої страви “Один Факт” наводить нижче.

Зелений борщ із кропивою та яйцями: перелік складових
Зелений борщ із кропивою та яйцями: перелік складових

Щоб приготувати смачний зелений борщ із кропивою – підготуйте інгредієнти із наступного переліку:

  • яловичина, свинина або інше м’ясо: 400 г;
  • квасоля: 70 г;
  • картопля: 5 штук;
  • морква: 1 штука;
  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • курячі яйця: 3 штуки;
  • свіжа кропива: 300 г;
  • свіжий кріп: за смаком;
  • петрушка: за смаком;
  • сіль харчова: за смаком;
  • рослинна олія: 2 столових ложки;
  • лимонна кислота: за смаком

Коли всі складові підготовлені — можете приступати до приготування. Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою наведено нижче. Готуйте і смакуйте із задоволенням.

Рецепт зеленого борщу із кропивою та свіжою зеленню
Рецепт зеленого борщу із кропивою та свіжою зеленню

Крок № 1. Приготуйте м’ясний бульйон. Для цього візьміть сире м’ясо, промийте його під проточною водою і поріжте на дрібні шматочки. Викладіть м’ясні шматочки в окрему каструлю. Залийте відфільтрованою водою. Доведіть до кипіння. Потім візьміть шумівку і зніміть пінку.

Крок № 2. До м’ясного бульйону додайте квасолю. Попередньо промийте її під проточною водою. Варіть квасолю протягом однієї години.

Крок № 3. Почистіть і промийте овочі (моркву, картоплю, ріпчасту цибулю) під проточною водою. Картоплю наріжте середнім кубиком. Подрібніть гострим ножем ріпчасту цибулю. Морквину натріть на тертці. Додайте порізану картоплю у бульйон. Варіть приблизно 30 хвилин.

Крок № 4. Поки вариться картопля — розігрійте на вогні у пательні рослинну олію. Покладіть туди цибулю і обсмажте до напівпрозорості. Далі — додайте натерту моркву. Добре все обсмажте і вкиньте засмажку у м’ясний бульйон. Далі додайте до бульйону спеції і варіть страву ще 10 хвилин.

Крок № 5. В окремій каструлі відваріть вкруту курячі яйця. Для цього достатньо буде 10-ти хвилин. Дочекайтесь, поки яйця охолонуть і почистіть їх. Дрібно наріжте.

Крок № 6. Промийте під проточною водою кріп, петрушку, кропиву. Викладіть зелень на паперовий рушник і добре просушіть. Подрібніть зелень гострим ножем. Додайте її до бульйону. Доведіть борщ до кипіння. Відразу після закипання зніміть страву із вогню. Потім додайте до страви лимонну кислоту і сіль.

Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою та вареними яйцями
Покроковий рецепт зеленого борщу із кропивою та вареними яйцями

Подавайте апетитний зелений борщ до столу в порційних тарілочках. Прикрасьте страву сметаною і порізаним вареним яйцем. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?