Такого рецепту раніше не пробувала, але тепер він мій найулюбленіший: як приготувати шарлотку з яблуками

Здавалося б такий простий, але неймовірно смачний пиріг: швидкий та покроковий рецепт приготування шарлотки з яблуками. Відчуєте смак дитинства.

Шарлотка – це класичний пиріг, який завжди асоціюється з часами, коли було дитинство і бабуся нам готувала щось смачне. Секрет успіху цього чудового ласощі полягає в простоті приготування та вишуканості смаку.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 4 яблука
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 50 г масла
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Почнемо з яблук. Їх потрібно очистити від шкірки та насіння, а потім нарізати тонкими кільцями або соломкою. Для цього можна скористатися ножем або спеціальною нарізкою для фруктів.

У великій мисці розбийте яйця та додайте цукор. Використовуйте міксер або вінчик, щоб збити їх до однорідності. Додайте ванільний цукор і продовжуйте збивати.

Наступним кроком додаємо розпушувач для тіста до борошна та перемішуємо. Поступово додавайте цю суміш до маси з яйцями і цукром, помішуючи до отримання однорідного тіста без комочків.

Після того, як змішали тісто з іншими інгредієнтами, потрібно змастити форму маслом, щоб після випікання легко виймати шарлотку. Покладіть на дно форми половину тіста і рівномірно розподіліть його по всій площі.

Потім розкладіть нарізані яблука поверх тіста. Не забувайте, що гарний вигляд страви залежить від правильного розміщення і оформлення складових.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Рецепт, як приготувати пухку та повітряну шалотку з яблуками. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Перед випіканням шарлотки попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Покладіть форму з пирогом всередину і дайте їй готуватись протягом 30-40 хвилин.

Рецепт, як приготувати пухку та повітряну шалотку з яблуками. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli
Рецепт, як приготувати пухку та повітряну шалотку з яблуками. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Після випікання залиште шарлотку трошки охолонути, а потім вийміть її з форми. Посипте цукровою пудрою для прикраси.

Нові статті

Схожі статті

Жінки миють голову кока-колою, щоб перевірити популярний лайфхак: що сталося з їхнім волоссям після цього

Ваше волосся буде мати неймовірний блиск та об'єм, якщо ви спробуєте цей засіб: що буде якщо під час миття голови використати газований напій, а саме кока колу?

Всі бабусі на неї оглядалися: Настю Каменських побачили в київському метро у сукні з глибоким вирізом зверху

Співачка Настя Каменських повернулась до України та одразу показалась у київському метрополітені: як відреагували люди на появу зірку? Подробиці.

Не холостяк, як думають всі: зірка “Дизель шоу” Євген Сморигін показав, як виглядає його реальна дружина

Євген Сморигін — популярний артист, що встав популярним завдяки участі в гумористичному проекті "Дизель шоу". Він — не холостяк, як вважають багато прихильників. Його дружина — особа не публічна.

Пиріжки “Водолаз” – новий хіт на моїй кухні, бо не черствіє зовсім! Це пух, а не тісто – спробуйте

Якщо ви хочете приготувати щось дуже смачне та не витрачати на це весь день - рекомендуємо спробувати цей рецепт пиріжків: що потрібно для тіста "Водолаз".