Просто загорнула все у фольгу та в духовку: смачна вечеря з простих продуктів за 20 хвилин. Пісний рецепт

Якщо треба зготувати швидку вечерю під час посту, нічого кращого не придумаєте. Візьміть овочі, які є в холодильнику, й запечіть у фользі. Виходить смачно й ситно.

Рецепт 1

Вам знадобиться:

  • 200 г солоних грибів;
  • 2 кабачки;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ст.лож. соєвого соусу;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка спецій.
Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Овочі для запікання у фользі беріть будь-які по сезону. Кабачки вимийте, просушіть, наріжте величенькими шматочками. Обчищену моркву наріжте кружальцями. Обчищену цибулину наріжте величенькими кубиками.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Солодку перчину позбавте від плодоніжки та насіння. Розріжте навпіл і кожну половинку наріжте не дрібними кубиками. Додайте гриби. Посоліть та поперчіть овочево-грибну суміш. Спеції додавайте ті, що любите.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Влийте соєвий соус та олію. Перемішайте. Форму для запікання вистеліть фольгою. Перекладіть овочі з грибами туди. Рівномірно розподіліть по всій поверхні. Відправте у духовку, яку попередньо розігрійте до 200 градусів. Випікайте 15 хвилин. Коли дістанете з духовки запечені овочі, присипте їх дрібно посіченою зеленню.

Рецепт 2

Якщо збираєтеся робити салат, то овочі краще не варити, а запікати у фользі. Тоді вони не будуть водянистими, а вийдуть набагато сухішими й смачнішими. Тож підготуйте коренеплоди – картоплю, моркву, буряк.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Ретельно вимийте плоди й просушіть паперовим рушником. Кожну одиницю загорніть в окремий шматочок фольги. Викладайте так, щоб блискучий бік опинився в середині. Якщо морквини невеликі, можете загортати по дві штуки.

В буряка хвостик не відрізайте. Тільки можете трішки підрізати, якщо він занадто довгий. Загорніть овочі дуже ретельно, щоб не залишилося прогалин. Викладіть у форму й поставте у духовку, розігріту до 180 градусів.

За 40 хвилин дістаньте, трішки розгорніть фольгу й проткніть ножем. Якщо лезо входить легко, значить, овочі готові. Картопля й морква зазвичай запікають швидше, а буряк доводиться повертати назад допікатися.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?