Запечена картопля під сирною шапочкою: неперевершений вершковий смак і хрустка скоринка в одній страві

"Один Факт" пропонує читачам рецепт картоплі під сирною шапочкою, запеченої в духовці. Покрокова схема наведена нижче. Приготуйте вдома цю картоплю і розкажіть в коментарях, чи смачно вийшло.

“Один Факт” пропонує читачам рецепт картоплі під сирною шапочкою, запеченої в духовці. Покрокова схема наведена нижче. Приготуйте вдома цю картоплю і розкажіть в коментарях, чи смачно вийшло.

Рецепт приготування запеченої картоплі із сиром пармезан — досить простий. Для цієї страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • картопля: 6 штук середнього розміру;
  • вершкове масло: 20 г;
  • сир пармезан або будь-який твердого сорту: 50 г;
  • спеції (сіль, сухий часник, перець, паприка);
  • рослинна олія: 3 столових ложки

Коли всі продукти підготовлені – можете розпочинати приготування хрусткої запеченої картоплі в духовці. “Один факт” наводить нижче покрокову схему.

Хрустка картопля із сирним смаком
Хрустка картопля із сирним смаком

Крок № 1. Помийте сиру картоплю прямо в шкірці. Розріжте навпіл кожну картоплину. На місці розрізу зробіть декілька неглибоких розрізів поперек та впродовж картоплини — щоб поверхня коренеплоду покрилась сіткою.

Крок № 2. Розтопіть на пательні вершкове масло. Додайте його в теплому вигляді до картоплі. Також додайте рослинну олію і спеції — за смаком.

Крок № 3. Натріть сир на тертці. Висипте його на пергаментний папір — у форму для запікання. Обваляйте кожен шматочок картоплі в сирній суміші.

Крок № 4. Покладіть картоплю на деко для запікання розрізаною частиною донизу. Увімкніть електричну духовку та розігрійте її до + 200ºC.

Крок № 5. Поставте деко з картоплею в духовку. Запікайте протягом 40-50 хвилин. Періодично змащуйте картоплю маслом, що залишилось у формі.

Крок № 6. Перегорніть картоплю за 10 хвилин до кінця запікання розрізаною частиною до верху. Запікайте ще 10 хвилин. Потім — вимкніть духовку та подавайте смачну страву до столу.

Картоплю, приготовану за цим рецептом, можна доповнити майонезним соусом або сметаною, змішаною із подрібненою свіженькою зеленню. Така картопля ідеально підійде для домашньої вечері. Смачного!

Рецепт хрусткої картоплі із сиром, спеціями і вершковим маслом
Рецепт хрусткої картоплі із сиром, спеціями і вершковим маслом

До речі, для запікання більше підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Чим більше цієї речовини — тим менше вологи в картопляній м’якоті. Краще за все обирати для запікання картоплю із шкіркою жовтого кольору. А ось червону картоплю краще не запікати, бо крохмалю в ній замало.

Нові статті

Схожі статті

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.