Чоловік просить готувати салат “Бруклін” тричі на тиждень: курка, гриби, броколі – що потрібно для вечері

Салат "Бруклін" підійде для приготування у будень і на святковому столі матиме гарний вигляд. Курка надає ситості, броколі свіжості та яскравості, а мариновані огірочки – хрумкоти.

Вам знадобиться:

  • 350 г броколі;
  • 250 г курячого філе;
  • 150 г маринованих огірків;
  • 150 г консервованої кукурудзи;
  • 100 г шампіньйонів;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. майонезу;
  • 1 ст.лож. сметани;
  • 1 дрібка солі.
Салат Бруклін із броколі та курячим філе

Салат “Бруклін” готується дуже швидко. Набір овочів вказано для класичного рецепта. Ви, за бажанням, можете змінювати інгредієнти. Курку можна замінити будь-яким іншим м’ясом.

Салат Бруклін із броколі та курячим філе

Куряче філе вимийте, покладіть до каструлі. Залийте водою, посоліть і варіть 20 хвилин після закипання. Коли м’ясо прохолоне, наріжте його на кубики. Шампіньйони вимийте, обсушіть, наріжте тонкими слайсами. Якщо гриби дрібненькі, шкуринку чистити не потрібно. У великих доведеться прибрати.

Салат Бруклін із броколі та курячим філе

На розігріту пательню налийте олію. Додайте гриби й підсмажте до золотавого відтінку. Броколі варіть у підсоленій воді 10 хвилин. Якщо берете заморожену капусту, кидайте у воду без розморожування.

Салат Бруклін із броколі та курячим філе

Відкиньте броколі на друшляк. Залийте крижаною водою. Так капуста збереже яскравий колір. Коли вода витече, розберіть голівку на дрібні суцвіття. Кукурудзу дістаньте з банки, дайте зернам трішки підсохнути. Огірки дістаньте з розсолу, стряхніть. Наріжте невеликими кубиками. Якщо у вас корнішони, можете зробити кружальця.

У салатник викладіть курку, броколі, огірки, смажені гриби, консервовану кукурудзу. Додайте майонез та сметану. Перемішайте. Розкладіть по тарілках і можете кликати домашніх до столу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?