До чаю чоловіку й дітям випікаю булочки з глазур’ю: беру готове листкове тісто, тож укладаюся в 30 хвилин

Листкові булочки у вершковій заливці називають синабонами. Якщо використовуватиме магазинне тісто, то готувати випічку буде зовсім не складно. Не соромно й на святковий стіл подати.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. з гіркою кориці;
  • 1 дрібка ваніліну.

Для глазурі:

  • 100 г м’якого сиру;
  • 35 мл вершків;
  • 20 г цукрової пудри.
Булочки синабони з листкового тіста в сирній глазурі

Смачні й гарні булочки синабони готуйте з бездріжджового тіста. Вершкове масло розтопіть і відставте вбік, щоб трішки прохолонуло. Коли набуде кімнатної температури, змішайте з коричневим цукром та корицею. Суміш має бути густою та водночас текучою.

Булочки синабони з листкового тіста в сирній глазурі

Тісто розкачайте на присипаній борошном поверхні. Має вийти прямокутник завтовшки 5 мм. Промастіть його масляною сумішшю. Краї теж змастіть. Загорніть рулетом. Розріжте його на 8 або 10 однакових шматочків.

Булочки синабони з листкового тіста в сирній глазурі

Рулетики переверніть зрізом догори й викладіть у форму для запікання. Робіть відстань між булочками, оскільки вони будуть підростати. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте близько 30 хвилин. Синабони мають набути золотавого відтінку.

Булочки синабони з листкового тіста в сирній глазурі

Вершковий сир можете брати кисломолочний або плавлений. Змішайте його з вершками, цукровою пудрою та ваніліном. Збийте міксером, щоб маса стала однорідною. Довго не збивайте, щоб сир не почав розшаровуватися.

Булочки прямо у формі змастіть глазур’ю та дочекайтеся, поки вона застигне. Тепер можете нести синабони до столу. Якщо не любите магазинне листкове тісто, приготуйте власноруч. Тоді, напевно, вийде ще смачніше.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?