Цим секретом колись поділилася бабуся: рецепт хрусткої квашеної капусти – цю смакоту зʼїдають одразу

Квашена капуста – це не просто закуска, це справжня українська класика, багата на вітаміни та користь. Її готують з давніх-давен, передаючи рецепти з покоління в покоління.

Сьогодні ми поділимося з вами секретом хрусткої квашеної капусти, яким колись поділилася моя бабуся. Цей рецепт не потребує багато інгредієнтів, а результат завжди радує неймовірним смаком та ароматом.

Квашена капуста – це страва, яка завжди була улюбленою українськими домогосподарками. Це не тільки смачно, а й корисно для шлунково-кишкового тракту, а також зберігається вона протягом усього зимового періоду. Саме тому секрети її приготування передаються з покоління в покоління. Одним із таких секретів є рецепт хрусткої квашеної капусти, який ми і хочемо вам розповісти.

Інгредієнти:

  • 2-3 середні головки капусти
  • 1/2 стакана цукру
  • 1/4 склянки солі
  • 1/2 склянки оцту
  • 2-3 штучки часнику
  • 1-2 штучки гострого перцю
  • 1/4 склянки рослинної олії
  • 2 літри води

Приготування:

Готуючи квашену капусту за цим рецептом, спочатку ретельно вимийте головки капусти, обсушіть їх і наріжте на соломку. У великій посудині змішайте воду, цукор, сіль і оцет, доки цукор і сіль не розчиняться.

Потім додайте нарізану капусту до отриманого розчину і залиште на 2-3 години, щоб капуста трохи зм’якла. Після цього переложіть капусту в дуршлаг і дайте стектися. Потім переложіть капусту в іншу посудину, додайте прокручений часник, нарізаний гострий перець і рослинну олію, добре перемішайте.

Прикривши капусту кришкою, відправте її у холодильник на добу. Готову квашену капусту викладайте в банки і зберігайте в холодильнику. Таким чином, ви отримаєте хрустку, ароматну та дуже смачну квашену капусту, яку з радістю з’їдять усі ваші близькі та гості.

Квашена капуста: що впливає на смак страви?
Квашена капуста: що впливає на смак страви?

Секрет хрусткої капусти:

  • Сіль. Не бійтеся солити капусту, адже саме сіль відповідає за хрускіт.
  • Перетирання. Ретельно перетріть капусту руками, щоб вона пустила сік.
  • Проколювання. Не забувайте проколювати капусту 2-3 рази на день, щоб випустити газ.

Квашена капуста за цим рецептом виходить неймовірно хрусткою, ароматною та смачною. Її з’їдають одразу зі столу, тому готуйте одразу подвійну порцію!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?