Тісто замішую блендером, крем – міксером: залишилося лише дочекатися, поки спечеться пісочний пиріг із ківі

Збираючись почаювати в родинному колі, слід обов'язково приготувати щось смачненьке. Вихід є – пісочний пиріг зі шматочками ківі та сметанною заливкою. Така насолода запам'ятається надовго.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 60 г цукру;
  • 1 яйце.

Для начинки:

  • 5 ківі.

Для заливки:

  • 100 мл вершків;
  • 100 г сметани;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця.
Пиріг із ківі та сметанною заливкою

Готувати пиріг із ківі починайте з тіста. У чашу блендера всипте борошно, додайте вершкове масло, порізане на невеликі шматочки, й цукор. Перетріть на крихту. Перекладіть масу в миску та вбийте яйце.

Пиріг із ківі та сметанною заливкою

Швидко, поки масло не розтануло, замісіть тісто. Щойно почне збиратися у ковбик, відстаючи від країв миски, значить, воно готове. Візьміть форму 22 см в діаметрі. Розподіліть тісто по дну та стінках. Відправте до морозилки на 10 хвилин.

Пиріг із ківі та сметанною заливкою

Покладіть на тісто пергамент і насипте якийсь вантаж, наприклад, квасолю. Підсушіть у духовці 15 хвилин за температури 180 градусів. За цей час якраз упораєтеся з начинкою. Ківі позбавте від шкуринки й наріжте тонкими кружальцями. Плоди не повинні бути перестиглими.

Тепер беріться до заливки. Якщо у вас дрібні яйця, то краще взяти 3 штуки. Збийте їх разом із цукром міксером, щоб вийшла пишна повітряна піна. Додайте сметану. Перемішуйте масу вінчиком.

Пиріг із ківі та сметанною заливкою

Окремо збийте охолоджені вершки на піну. Акуратно з’єднайте обидві суміші до однорідності. Поверх підсушеного коржа викладіть кружальця ківі в один шар. Далі залийте вершково-яєчну суміш.

Поставте пиріг у духовку на 30 хвилин. Коли дістанете, зачекайте кілька хвилин, щоб поверхня прихопилася. Викладіть решту шматочків ківі. Поставте ще раз у духовку. На цей раз температура має бути 160 градусів. За 10 хвилин дістаньте. Коли пиріг прохолоне, витягніть із форми, перекладіть на блюдо, наріжте й подавайте до чаю.

Нові статті

Схожі статті

Всі бабусі на неї оглядалися: Настю Каменських побачили в київському метро у сукні з глибоким вирізом зверху

Співачка Настя Каменських повернулась до України та одразу показалась у київському метрополітені: як відреагували люди на появу зірку? Подробиці.

Не холостяк, як думають всі: зірка “Дизель шоу” Євген Сморигін показав, як виглядає його реальна дружина

Євген Сморигін — популярний артист, що встав популярним завдяки участі в гумористичному проекті "Дизель шоу". Він — не холостяк, як вважають багато прихильників. Його дружина — особа не публічна.

Пиріжки “Водолаз” – новий хіт на моїй кухні, бо не черствіє зовсім! Це пух, а не тісто – спробуйте

Якщо ви хочете приготувати щось дуже смачне та не витрачати на це весь день - рекомендуємо спробувати цей рецепт пиріжків: що потрібно для тіста "Водолаз".

Гороскоп на 29 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: екстрим цього дня буде зашкалювати – прогноз

Гороскоп на 29 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять зробити день суто для відпочинку - заплануйте активності для вас та ваших близьких.