Такої горіхової насолоди ви точно не куштували: викладаю тортик гіркою, заливаю шоколадом – аж слинки течуть

Цей торт із горіховими коржами, масляним кремом та шоколадною глазур'ю завжди вдається з першого разу. Неперевершений смак змусить гостей просити рецепт смаколика.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 200 г сметани;
  • 150 г волоських горіхів;
  • 150 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч.лож. соди.

Для крему:

  • 380 г згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. з гіркою какао.

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 мл вершків.
Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Готувати горіховий торт починайте з коржів. Всипте соду до сметани й залиште на 10 хвилин. Вона стане рідкою, та з’являться пухирці. Волоські горіхи промийте, просушіть на сухій пательні, подрібніть на крихту в блендері.

Яйця з цукром змішайте та збийте, щоб вийшла пишна піна, але не щільно, оскільки в такому разі білок утратить свої повітряні пухирці. Додайте сметану з содою і ще трішки збийте.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Борошно просійте й частинами підсипайте в яєчну суміш. Щоразу збивайте міксером до однорідності. Тісто має вийти густим та тягучим. Всипте волоські горіхи й перемішайте суміш.

Вистеліть форму діаметром 22 см пергаментним папером, змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто. Розрівняйте. Випікайте в духовці за температури 180 градусів близько 40 хвилин. Перші пів години дверцята духовки не прочиняйте.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Тим часом приготуйте крем. Дістаньте вершкове масло з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якнуло. Збийте його до пишності. Потроху додавайте згущівку, не перестаючи збивати масу. В останню чергу всипте какао і ще раз збийте до однорідності.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Горіховий корж викладіть на решітку й залиште холонути. Розріжте його навпіл на дві нерівні частини – нижня нехай буде трішки тоншою. Змастіть тонкий бісквіт кремом. А той, що товщий, покришіть руками на маленькі шматочки й додайте їх у решту крему. Перемішайте.

Викладіть гіркою на нижній корж. Верх залийте глазур’ю. Для її приготування шоколад поламайте на шматочки, з’єднайте з вершками й розтопіть на водяній бані до однорідності. Дайте горіховому торту настоятися в холодильнику близько 3 годин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?