Такої горіхової насолоди ви точно не куштували: викладаю тортик гіркою, заливаю шоколадом – аж слинки течуть

Цей торт із горіховими коржами, масляним кремом та шоколадною глазур'ю завжди вдається з першого разу. Неперевершений смак змусить гостей просити рецепт смаколика.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 200 г сметани;
  • 150 г волоських горіхів;
  • 150 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч.лож. соди.

Для крему:

  • 380 г згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. з гіркою какао.

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 мл вершків.
Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Готувати горіховий торт починайте з коржів. Всипте соду до сметани й залиште на 10 хвилин. Вона стане рідкою, та з’являться пухирці. Волоські горіхи промийте, просушіть на сухій пательні, подрібніть на крихту в блендері.

Яйця з цукром змішайте та збийте, щоб вийшла пишна піна, але не щільно, оскільки в такому разі білок утратить свої повітряні пухирці. Додайте сметану з содою і ще трішки збийте.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Борошно просійте й частинами підсипайте в яєчну суміш. Щоразу збивайте міксером до однорідності. Тісто має вийти густим та тягучим. Всипте волоські горіхи й перемішайте суміш.

Вистеліть форму діаметром 22 см пергаментним папером, змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто. Розрівняйте. Випікайте в духовці за температури 180 градусів близько 40 хвилин. Перші пів години дверцята духовки не прочиняйте.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Тим часом приготуйте крем. Дістаньте вершкове масло з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якнуло. Збийте його до пишності. Потроху додавайте згущівку, не перестаючи збивати масу. В останню чергу всипте какао і ще раз збийте до однорідності.

Горіховий торт із шоколадним кремом та глазур’ю

Горіховий корж викладіть на решітку й залиште холонути. Розріжте його навпіл на дві нерівні частини – нижня нехай буде трішки тоншою. Змастіть тонкий бісквіт кремом. А той, що товщий, покришіть руками на маленькі шматочки й додайте їх у решту крему. Перемішайте.

Викладіть гіркою на нижній корж. Верх залийте глазур’ю. Для її приготування шоколад поламайте на шматочки, з’єднайте з вершками й розтопіть на водяній бані до однорідності. Дайте горіховому торту настоятися в холодильнику близько 3 годин.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?