Смачна вечеря без м’яса готується дуже просто: картопляна запіканка з сиром ситно нагодує чоловіка та дітей

Якщо вдома немає м'яса, можна все одно зготувати ситну смачну вечерю. Для цього знадобиться всіма улюблена картопелька і ще дещо, що завжди є у холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 500 г картоплі;
  • 50 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 велике яйце;
  • 1,5 ст.лож. борошна;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Смачну картопляну запіканку можна зробити навіть за відсутності м’яса. Обчищену картоплю вимийте та наріжте на середні кубики. Закип’ятіть воду в каструлі, посоліть, додайте картоплю. Коли вода закипить, вогонь зменште та варіть 20 хвилин.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Воду злийте, а картоплю розтовчіть, щоб вийшло пюре. Додайте шматочок вершкового масла. Яйце додавайте, коли картопля трішки прохолоне, бо в іншому разі воно може згорнутися.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Окрім яйця, всипте сіль та перець. Ретельно перемішайте масу. Якщо хочете, додайте ще одне яйце. Всипте борошно, перемішайте, щоб не було грудочок. Маса відразу загусне. Перекладіть картопляне пюре у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Розрівняйте верх.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Сир натріть на тертушці з великими отворами. Присипте сиром пюре. Поставте у духовку, яку розігрійте до 200 градусів. Запікайте близько 20 хвилин, щоб сир розплавився, але не підгорів. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Дивіться за консистенцією картопляного тіста. Можливо, борошна доведеться покласти трішки більше або навпаки менше. Як бачите, приготувати таку вечерю дуже просто. Тим часом картопляна запіканка з сиром може стати основною стравою на вечерю. З салатом піде за милу душу.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?