Кекс готую без грама пшеничного борошна: рецепт дуже простий, легко запам’ятовується – домашні просять щодня

Смачний шоколадний кекс можна приготувати й без борошна, замінивши його на вівсяні пластівці. Така випічка вийде ніжна, повітряна й дуже смачна. Готується все дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 140 г вівсяних пластівців;
  • 100 г гіркого шоколаду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 4 великих яйця;
  • 0,25 ч.лож. розпушувача.
Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Шоколадний кекс без борошна – це реальність, а не фантазія. Якщо у вас невеликі яйця, краще покладіть у випічку 5 штук. Шоколад беріть гіркий, а якщо у вас інший, то цукру додайте менше, щоб не було надто нудотно. Вівсяні пластівці мають бути будь-які – хоч дрібного, хоч великого помелу.

Покладіть у сотейник вершкове масло. Додайте туди шоколад, поламаний на шматочки. Поставте на дуже слабенький вогонь. Постійно перемішуйте. Тримайте на плиті, допоки інгредієнти не розтопляться. Зніміть з вогню й залиште холонути.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Вівсяні пластівці закладіть у чашу блендеру й подрібніть, щоб вийшло борошно. Додайте розпушувач. Можете відразу придбати вівсяне борошно, щоб не возитися з перемелюванням.

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки мають бути охолодженими – так вони краще збиватимуться. Перекладіть їх у чисту й суху посудину. Збийте до міцної піни й поставте в холодильник.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Жовтки змішайте з цукром і теж збийте. Маса має посвітлішати й стати пишною. Додайте жовткову суміш до шоколадної. Збийте все разом. Всипте подрібнені пластівці з розпушувачем. Ретельно перемішайте лопаткою.

Додавайте потроху білкову масу. Перемішуйте щоразу дуже акуратно. Рухайте лопаткою зверху донизу. Тісто має стати рідкішим. Форму для кексу змастіть вершковим маслом. Якщо у вас форма силіконова, то не треба мастити жиром.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Духовку розігрійте до 170 градусів. Кекс має випікатися близько 40 хвилин. Проткніть дерев’яною зубочисткою. Коли витягнете, вона має бути сухою. Це свідчить про готовність випічки.

Відразу кекс із форми не виймайте – нехай трішки прохолоне. Згодом перекладіть на блюдо, притрусіть зверху цукровою пудрою чи прикрасьте на власний смак. Можете подавати до столу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?