Кекс готую без грама пшеничного борошна: рецепт дуже простий, легко запам’ятовується – домашні просять щодня

Смачний шоколадний кекс можна приготувати й без борошна, замінивши його на вівсяні пластівці. Така випічка вийде ніжна, повітряна й дуже смачна. Готується все дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 140 г вівсяних пластівців;
  • 100 г гіркого шоколаду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 4 великих яйця;
  • 0,25 ч.лож. розпушувача.
Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Шоколадний кекс без борошна – це реальність, а не фантазія. Якщо у вас невеликі яйця, краще покладіть у випічку 5 штук. Шоколад беріть гіркий, а якщо у вас інший, то цукру додайте менше, щоб не було надто нудотно. Вівсяні пластівці мають бути будь-які – хоч дрібного, хоч великого помелу.

Покладіть у сотейник вершкове масло. Додайте туди шоколад, поламаний на шматочки. Поставте на дуже слабенький вогонь. Постійно перемішуйте. Тримайте на плиті, допоки інгредієнти не розтопляться. Зніміть з вогню й залиште холонути.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Вівсяні пластівці закладіть у чашу блендеру й подрібніть, щоб вийшло борошно. Додайте розпушувач. Можете відразу придбати вівсяне борошно, щоб не возитися з перемелюванням.

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки мають бути охолодженими – так вони краще збиватимуться. Перекладіть їх у чисту й суху посудину. Збийте до міцної піни й поставте в холодильник.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Жовтки змішайте з цукром і теж збийте. Маса має посвітлішати й стати пишною. Додайте жовткову суміш до шоколадної. Збийте все разом. Всипте подрібнені пластівці з розпушувачем. Ретельно перемішайте лопаткою.

Додавайте потроху білкову масу. Перемішуйте щоразу дуже акуратно. Рухайте лопаткою зверху донизу. Тісто має стати рідкішим. Форму для кексу змастіть вершковим маслом. Якщо у вас форма силіконова, то не треба мастити жиром.

Шоколадний кекс без пшеничного борошна

Духовку розігрійте до 170 градусів. Кекс має випікатися близько 40 хвилин. Проткніть дерев’яною зубочисткою. Коли витягнете, вона має бути сухою. Це свідчить про готовність випічки.

Відразу кекс із форми не виймайте – нехай трішки прохолоне. Згодом перекладіть на блюдо, притрусіть зверху цукровою пудрою чи прикрасьте на власний смак. Можете подавати до столу.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.