Елементарний рецепт на 5 хвилин: салат “Ніжність” у нашій родині подобається всім без виключення

Салат "Ніжність" у будень можна просто перемішати, а на свято викласти гарненько шарами, заправивши соусом. Усім, хто скуштує, припаде до вподоби подібне поєднання інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 200 г шинки;
  • 200 г огірків;
  • 150 г твердого сиру;
  • 70 г листя будь-якого салату;
  • 3 яйця;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 2 ст.лож. сметани.
Салат Ніжність з шинкою та огірком

Такої кількості салату “Ніжність” вистачить на 4 порції. Якщо гостей буде більше, доведеться збільшити інгредієнти пропорційно. Шинку позбавте плівки й наріжте тонкою соломкою.

Великий огірок вимийте, обчистьте шкуринку. Наріжте соломкою. Шкуринку не залишайте, навіть якщо вона не гірка, оскільки салат має виправдати свою назву “Ніжність”.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Яйця відваріть, щоб стали крутими. Коли прохолонуть, обчистьте. Наріжте соломкою, як і решту продуктів. Сир натріть на тертушці з середніми отворами. Листя салату ретельно вимийте, щоб позбавити хрусту піску на зубах. Наріжте тонкими смужками.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Майонез з’єднайте зі сметаною й ретельно перемішайте. Перекладіть соус у кондитерський мішечок й обріжте кінчик. Для святкового варіанту салату встановіть кулінарне кільце діаметром 14-16 см. Спочатку викладіть шар шинки. Зробіть сіточку з майонезно-сметанного соусу.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Викладіть огірки й знову майонез. Далі яйця плюс майонез. Розкладіть листя салату й теж полийте соусом. Притрусіть натертим сиром. Майонезну суміш на сир наносити не потрібно.

Поставте салат “Ніжність” на годину до холодильника. Якщо прихід гостей затягується, натягніть зверху харчову плівку, щоб не звітрився. Перед подачею кільце зніміть. Можете прикрасити страву на власний смак. Наприклад, виноградинами та зернами гранату. У такому разі поверх сиру нанесіть по спіралі малюнок майонезом, щоб ягоди трималися.

Нові статті

Схожі статті

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.