Цей рецепт м’ятних пряників до чаю прижився у нас вдома: готую через день і хочеться ще. Моя ходова смакота

Готуються м'ятні пряники без жодних проблем. Чаювання з такою випічкою перетворюється на суцільне задоволення. Якщо є діти, нехай допомагають мамі на всіх етапах приготування.

Вам знадобиться:

  • 320 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 1 ч.лож. м’ятної настоянки;
  • 1 ч.лож. без гірки соди;
  • 3 ст.лож. олії.

Для глазурі:

  • 180 г цукру;
  • 65 мл води;
  • 1 ст.лож. лимонного соку.
М’ятні пряники в глазурі без яєць

Щоб приготувати м’ятні пряники, для початку цукор залийте водою. Поставте каструльку на плиту. Доведіть до кипіння, тримаючи на середньому вогні. Щойно закипить, витримайте 30 секунд, щоб цукор розтанув повністю.

М’ятні пряники в глазурі без яєць

Дайте цукровому сиропу прохолонути. Після цього влийте м’ятну настоянку. Суміш має набути світло-зеленого кольору. Можете замінити настоянку м’ятним ароматизатором. Якщо самотужки зробити відвар зі свіжої м’яти, це не вплине ні на колір, ні на смак готових пряників.

Майже все борошно просійте в миску. Додайте соду. Перемішайте. Влийте олію та м’ятний сироп. Замісіть тісто. Воно має бути м’яким та трішки липким. Якщо треба, додайте борошно, яке залишилося.

М’ятні пряники в глазурі без яєць

Якщо тісто липне до столу – це нормально. Так і повинно бути. Скачайте кульку, загорніть у харчову плівку. Поставте до холодильника на 30 хвилин. Після цього розділіть на однакові шматочки – має вийти 12-15 штук.

Зробіть кульки, а в процесі випікання вони самі набудуть форми пряників. Викладіть на деко, вистелене пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-12 хвилин.

М’ятні пряники в глазурі без яєць

Знизу пряники підрум’яняться, а зверху залишаться світлими. В іншому разі пересохнуть. Допоки пряники печуться, зготуйте глазур. Змішайте воду й цукор. Поставте на середній вогонь. Варіть, допоки маса не почне густішати. Влийте лимонний сік. Ретельно перемішайте та зніміть з плити. Згодом глазур ще більше загусне.

Дістаньте пряники з духовки. Дайте їм прохолонути трішки. Верхівки обмокніть у глазур і залиште застигати. Можете нанести глазур на поверхню м’ятних пряників пензликом.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.