Володимир Ярославський з “МастерШеф” сходив по гриби: назбирав купу зморщок і дав поради, як їх приготувати

Шеф-кухар з "МастерШеф" Володимир Ярославський сходив по гриби. Кулінар назбирав купу зморщок і розповів, як їх смачно приготувати. "Один Факт" надаϵ рецепти приготування зморщок від Ярославського.

Шеф-кухар з телешоу “МастерШеф” Володимир Ярославський вийшов на новий рівень свого кулінарного мистецтва. Тепер він не тільки готуϵ делікатеси, а й сам збираϵ для них сировину.

Відомий український кулінар у соцмережі Instagram розповів про один насичений день зі свого життя. Володимир Ярославський відправився до лісу заради того, щоб назбирати перших весняних грибочків, які називаються зморщками.

За словами шеф-кухаря — цей лісовий гриб дуже рідкісний, але при правильному приготуванні виходить дуже смачним і поживним.

Зморщки вважаються делікатесом. Зовні вони мають привабливий вигляд і на інші гриби зовсім не схожі. У коротенькому відеоролику Володимир Ярославський показав справжній майсте-клас, як приготувати зморщки на багатті в природних умовах. Свій допис шеф-кухар супроводив детальною інструкціϵю та рецептом.

Отже, як приготувати зморщки по Ярославському? Тут, на думку кулінара, ϵ 2 рецепти: для молодих та старих грибочків.

Ось як виглядаϵ загальна схема приготування зморщок від Володимира Ярославського.

Крок № 1. Молоді і великі гриби треба просто замочити у воді. Далі — ретельно промити, щоб увесь пісочок осів на дні ϵмності з водою.

Крок № 2. Підігрійте пательню на плиті або на багатті, якщо плануϵте ласувати зморщками на природі. Налийте в неї невелику кількість рослинної олії. Потім викладіть помиті гриби не дуже товстим шаром.

Крок № 3. Після початку обсмажування зморщки почнуть випаровувати вологу, яка міститься всередині плодових тіл. Володимир Ярославський радить смажити грибочки на середньому вогні, допоки уся волога не випаруϵться.

Крок № 4. Коли на пательні зовсім не залишиться вологи — вони почнуть по-справжньому смажитись. В цей момент можна додати до них сіль і перець за смаком, а ще — шматочок вершкового масла.

Крок № 5. Далі шеф-кухар Ярославський трошечки обсмажуϵ гриби із різних боків. І, вуаля — зморщки майже готові до споживання. Кулінар радить подавати їх до столу разом із гарніром або додавати до смачних соусів.

Мені дуже смакують зі сметаною — зізнаϵться Володимир Ярославський.

Також кухар з “МастерШефу” зізнався, що готуϵ молоді зморщки після попереднього обсмаження за наступним рецептом.

Крок № 1. Смажить на пательні із шматочком вершкового масла дрібно порізану ріпчасту цибулю.

Крок № 2. додаϵ до цибульки трохи червоного вина або ж коньяку, чабрець, смажені зморщки та сметану.

Крок № 3. Усі інгредіϵнти треба добре перемішати, а потім — декілька хвилин протушкувати і додати сіль за смаком.

Смачна страва з весняних грибів від Володимира Ярославського готова!

Ось так виглядають зморщки, які готував в лісі шеф-кухар Ярославський
Ось так виглядають зморщки, які готував в лісі шеф-кухар Ярославський

Шеф-кухар також звернув увагу на те, що зморщки можна подавати до столу як самостійну страву або ж з гарніром (картопля, мʼянсий стейк, смажений на грилі).

І насамкінець — корисна порада від “МастерШефа” Ярославського. Якщо зморщки — вже старуваті і жорсткі, то їх перед обсмаженням варто відварити протягом 5-10 хвилин у воді разом із овочами. А далі — готувати за тою самою схемою, що наведена вище.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?