Чоловік таку випічку щодня їсть і не поправляється: беру 1 стакан йогурту і борошно. Ні крихти не залишиться

Цей кекс на йогурті має чіткий лимонний присмак, тому сподобається без виключення всім домашнім. Робиться все дуже просто, тож впорається навіть недосвідчена господиня.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 200 г йогурту;
  • 150 г цукру;
  • 100 мл олії;
  • 3 великих яйця;
  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.

Для сиропу:

  • 50 мл лимонного соку;
  • 50 г цукру.
Лимонний кекс на йогурті

Перед приготуванням тіста для лимонного кексу, увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Яйця з’єднайте з цукром. Збийте міксером, щоб маса стала пишною, однорідною, збільшилася утричі в об’ємі, але стала не дуже повітряною.

Лимонний кекс на йогурті

Йогурт завчасно дістаньте з холодильника, щоб набув кімнатної температури. Додайте в яєчну масу. Знову збийте. Влийте олію. Не переймайтеся, що маса стане рідкою. Так і повинно бути.

Борошно просійте з розпушувачем та сіллю. Просійте й додавайте у тісто частинами, збиваючи щоразу. Можливо, знадобиться не вся порція борошна. Тісто має вийти густим, але не текучим. Наприкінці додайте лимонну цедру.

Лимонний кекс на йогурті

Форму для кексу 21х11 см змастіть маслом. Вилийте тісто та розрівняйте. Якщо у вас кругла форма, беріть 18 см у діаметрі. Форму покрутіть, щоб пухирці повітря вийшли. Випікайте близько 50 хвилин.

Лимонний кекс на йогурті

Перевірте готовність випічки за допомогою дерев’яної палички. Вона має бути сухою. Допоки кекс випікається, приготуйте сироп. У сотейник влийте лимонний сік, всипте цукор. Вогонь має бути мінімальним. Коли маса закипить, проваріть ще 2 хвилини. Цукор повинен розчинитися повністю.

Готовий кекс проткніть шпажкою глибоко кілька разів. Зверху залийте лимонний сироп. Розподіліть його пензликом по всій поверхні. З форми не виймайте, допоки кекс не прохолоне. Лише тоді перекладіть на блюдо, наріжте на шматочки й подавайте до чаю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?