Четвергова сіль: коли в 2024 році готувати чудодійний продукт і від чого захищаϵ цей оберіг (Рецепт)

Четвергова сіль — цілющий талісман, який роблять в особливий день посеред Страстної седмиці. Про традиції виготовлення та використання четвергової солі читайте в матеріалі від "Одного Факту".

Четвергова сіль – це чудодійний продукт із потужною енергетикою. Готують її на Страстній седмиці, а потім – використовують як сильний оберіг.

Четвергову сіль в народі ще називають чорною. Вважаϵться, що вона маϵ цілющі властивості. “Один факт” розповість, як правильно зробити четвергову сіль і в який саме день її готують.

Що таке четвергова сіль і в який день її готують?

Четвергова сіль – це сіль, яку готують на Страсному тижні, а саме в Чистий четвер. За це вона і отримала свою назву. Згідно із народними повірʼями — четвергова сіль маϵ цілющі властивості і для кожної людини може послужити оберегом.

Як робити четвергову сіль: поради і інструкція

В стародавні часи четвергову сіль робили в пічах, а у наш час господині обсмажують її на пательні або ж в електричній духовці.

Класичний рецепт створення четвергової солі включаϵ до себе звичайну сіль, або ж її разом із додатковими складовими (духмяні трави, борошно).

Четвергова сіль: інструкція з приготування
Четвергова сіль: інструкція з приготування

Щоб приготувати четвергову сіль, вам знадобляться:

  • звичайна камʼяна сіль: 1 кг;
  • цілющі трави: полин, календула, мʼята, шавлія та інші — по невеличкій щіпці;
  • борошно.

Схема приготування виглядаϵ наступним чином.

Крок № 1. Сіль в чистому вигляді, або із цілющими травами та борошном висипають на розігріту пательню. Вона повинна бути сухою.

Крок № 2. Сіль тримають на пательні, що стоїть на повільному вогні. Її потрібно помішувати ложкою і начитувати на четвергову сіль молитву “Отче наш”.

Крок № 3. Цей ритуал роблять, доки сіль повністю не почорніϵ. За аналогічним принципом готують її і в електричній духовці.

Готують четвергову сіль у Страсну Седмицю, а саме — Чистий четвер. В 2024 році Чистий четвер припадаϵ на 2 травня. Також її можна приготувати і вранці четвергу. Головна умова — зробити це до настання вечора. Цікаво, що деякі з господинь роблять четвергову сіль після прибирання в кімнатах будинку.

Четвергова сіль: особливості застосування

Після приготування четвергової солі її фасують по мішечках, а на Великдень кладуть до кошику та освячують в церкві.

Четвергова сіль: особливості приготування
Четвергова сіль: особливості приготування

В давні часи вважалось, що чорна сіль здатна захистити людину від пристріту і хвороб. Протягом року її використовують як оберіг проти багатьох недугів та лихого ока.

Четвергова сіль підходить для заправки їжі. Також мішечок із нею можна покласти в ліжечко маленьким діточкам. Існуϵ ритуал з використанням четвергової солі. Її насипають в куточках кімнат, а потім збирають та закопують на подвірʼї. А ось викидати таку сіль в сміття не дозволено.

Нові статті

Схожі статті

Хрін на городі рости перестане: прості способи, які допоможуть викорінити рослину з ділянки назавжди

Простий спосіб, який допоможе назавжди викорінити з присадибної ділянки хрін — доступний кожному городнику. Ось що треба зробити для того, щоб коріння хрону зникло з вашого городу.

Гороскоп на 12 травня 2024 року для знаків Зодіаку Стрілець, Терези, Лев: нарешті спливе вся правда

Гороскоп на 12 травня 2024 року для знаків Зодіаку Стрілець, Терези і Лев вже вступає в свою силу і в цей день спливе та правда, на яку ви так довго чекали.

Володимир Ярославський папороть не шукає, він її готує: рецепт, що здивуϵ навіть “МастерШефа”

Володимир Ярославський розповів оригінальний рецепт вітамінної страви. В її основі — молоді пагони папороті. Дізнайтесь, які інгредіϵнти для цього потрібні, і приготуйте вітамінний салат вдома.

Українська Леді Гага: Камалія після розлучення з мільярдером показала, що для щастя чоловік їй не потрібен

Співачка Камалія довела, що бути щасливою можна й без чоловіка. Для цього достатньо зустрітись із рідними доньками і провести з ними вільний час. Зустрічі Камалії з доньками покаже "Один Факт".