Смакуючи цим апельсиновим кексом, неначе потрапляєш у рай: зробила на пробу, а рецепт став моїм улюбленим

Кекс з апельсиновою цедрою готується дуже просто. За бажанням, цедру можна взяти й від іншого цитрусового – мандарину, лайма, лимону. Тільки тоді доведеться корегувати кількість цукру.

Вам знадобиться:

  • 160 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 120 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 50 г апельсинового соку;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. апельсинової цедри;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для прикраси:

  • 1 апельсин;
  • 1 ч.лож. цукру.
Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Щоб кекс з апельсиновою цедрою вдався, сметана має бути жирною – хоча б 20%. А масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб розм’якло. Вбийте в мисочку яйця, додайте цукор. Збивайте міксером, щоб вийшла пишна піна й було багато повітряних пухирців на поверхні.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Додайте сметану й вершкове масло. Ще раз збийте масу. Дуже довго не збивайте. Нехай масло залишиться у вигляді дрібних пластівців. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте у миску з яєчною масою. Збийте.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Влийте апельсиновий сік, додайте апельсинову цедру. Перемішайте. Тісто має вийти в’язким і не дуже щільним. Якщо у вас рідке, досипте ще трішки борошна. Форму для випічки змастіть маслом. Дно присипте 1 ч.лож. цукру.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Викладіть в один шар кружальця та півкружальця апельсина разом зі шкуринкою. Залийте тістом. Розрівняйте. Поставте у прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 45 хвилин, допоки кекс не зарум’яниться. Подавайте у перевернутому вигляді, щоб апельсини виявилися зверху.

Апельсини під час випікання карамелізуються. Тож випічка стане набагато смачнішою. В середині кекс буде трішки вологим. Він не такий пишний як бісквіт завдяки сметані та апельсиновому соку.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?