Смакуючи цим апельсиновим кексом, неначе потрапляєш у рай: зробила на пробу, а рецепт став моїм улюбленим

Кекс з апельсиновою цедрою готується дуже просто. За бажанням, цедру можна взяти й від іншого цитрусового – мандарину, лайма, лимону. Тільки тоді доведеться корегувати кількість цукру.

Вам знадобиться:

  • 160 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 120 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 50 г апельсинового соку;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. апельсинової цедри;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для прикраси:

  • 1 апельсин;
  • 1 ч.лож. цукру.
Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Щоб кекс з апельсиновою цедрою вдався, сметана має бути жирною – хоча б 20%. А масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб розм’якло. Вбийте в мисочку яйця, додайте цукор. Збивайте міксером, щоб вийшла пишна піна й було багато повітряних пухирців на поверхні.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Додайте сметану й вершкове масло. Ще раз збийте масу. Дуже довго не збивайте. Нехай масло залишиться у вигляді дрібних пластівців. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте у миску з яєчною масою. Збийте.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Влийте апельсиновий сік, додайте апельсинову цедру. Перемішайте. Тісто має вийти в’язким і не дуже щільним. Якщо у вас рідке, досипте ще трішки борошна. Форму для випічки змастіть маслом. Дно присипте 1 ч.лож. цукру.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Викладіть в один шар кружальця та півкружальця апельсина разом зі шкуринкою. Залийте тістом. Розрівняйте. Поставте у прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 45 хвилин, допоки кекс не зарум’яниться. Подавайте у перевернутому вигляді, щоб апельсини виявилися зверху.

Апельсини під час випікання карамелізуються. Тож випічка стане набагато смачнішою. В середині кекс буде трішки вологим. Він не такий пишний як бісквіт завдяки сметані та апельсиновому соку.

Нові статті

Схожі статті

За 10 км від Часового Яру колись був океан: історія Білокузьминівської крейдяної скелі, якій 90 млн років

Це унікальне місце знаходиться лише в 10 км від Часового Яру. Білокузьминівська крейдяна скеля сформувалась понад 90 мільйонів років тому, на місці океану. Знайомтесь з історіϵю творіння природи.

“Дійсно профі і душевна людина”: Олена Мозгова назвала найадекватнішого артиста на українській сцені

Донька видатного артиста України Миколи Мозгового розповіла про найадекватнішого артиста української сцени. Хто цей чоловік на думку Олени Мозгової? Дізнайтесь про це далі.

Десерт на 100 калорій: рецепт шоколадно-бананового пудінгу від Злати Огнϵвіч, який дуже просто приготувати

Співачка Злата Огнϵвіч розповіла рецепт десерту із банану, молока та какао. В 100 г смаколика — всього 100 калорій. Ідеальний варіант для тих, хто на діϵті та правильному харчуванні.

Дантес колись був милим пухляшем: мама Володі показала Кацуріній його фото з далекого минулого

Володимир Дантес зізнався, що його мама надіслала його коханій Даші Кацуріній світлину, на якій зображений він сам в "тілі". Подивіться, як виглядав телеведучий раніше.