До чаю готую маленький, а для гостей – подвійну порцію: королівський манник чудово заміняє вишуканий торт

Манник на молоці виходить дуже пишним і смачним. Готується пиріг до чаю зі звичайних продуктів. Тож спеціально йти в магазин за інгредієнтами не доведеться. Обійдетеся домашніми запасами.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. манної крупи;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. молока;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка ванілі;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 скл. олії без запаху;
  • 1 яйце.

Для заливки:

  • 300 г сметани;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 15 г темного шоколаду.
Королівський манник: все змішала і в духовку

Для приготування манника всі продукти виміряйте 250-грамовою склянкою. З’єднайте у великій мисці борошно, манку, цукор, сіль, ваніль, розпушувач. Усе перемішайте ложкою. Зробіть заглиблення. Вбийте в нього яйце. Влийте олію та молоко.

Королівський манник: все змішала і в духовку

Змішайте інгредієнти міксером або перемішайте силіконовою лопаткою до однорідності. Тісто має бути консистенції густої сметани. Перекладіть його у форму діаметром 24 см, яку не потрібно нічим змащувати, оскільки у складі вже є олія.

Королівський манник: все змішала і в духовку

Випікайте манник за температури 175 градусів близько 35 хвилин. Допоки пиріг випікається, приготуйте заливку. Змішайте сметану з цукром. Перемішуйте, допоки цукор повністю не розчиниться.

Королівський манник: все змішала і в духовку

Щойно дістанете манник із духовки, відразу ж залийте сметанною заливкою, не дістаючи з форми. Розподіліть по всій поверхні випічки. Зверху притрусіть шоколадом, натертим на тертушці.

У такому вигляді пиріг відправте назад у духовку на 1 хвилину. Після цього дайте пирогу прохолонути 2 години. Витягніть із форми й подавайте до столу. Він вийде пишним і дуже смачним. Якщо готуєте манник у будень, можете заливку не робити, а просто присипати пиріг цукровою пудрою.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.