Найкраща літня закуска зі свіжих огірків з медовим присмаком: просто наріж і перемішай (Рецепт)

Найсмачніша літня закуска зі свіжих огірків і меду із пікантним присмаком гірчиці — що може бути краще до сніданку або легкого перекусу? "Один факт" підготував для читачів рецепт приготування салату.

Приготування смачної і соковитої літньої закуски із свіжих огірків починаϵться із підготовки інгредіϵнтів. Ось що вам знадобиться для створення цього салату:

  • свіжі огіркі: 600 г;
  • сіль: 0.5 ч. л.;
  • мед: 1.5 ст. л.;
  • зерниста гірчиця: 2 ст. л.;
  • часник: 3 чищених зубчики;
  • бальзамічний оцет: 2 ст.л.;
  • зелена цибуля;
  • кріп.

Далі “Один факт” наводить покрокову інструкцію, як приготувати закуску з огірків за цим рецептом.

Як приготувати закуску зі свіжих огірків із медом: покроковий рецепт
Як приготувати закуску зі свіжих огірків із медом: покроковий рецепт

Крок № 1. Помийте огірки і нарізайте їх впоперек кружечками. Можете для цього використати ніж із фігурним лезом — тоді шматочки огірків вийдуть красивішими.

Крок № 2. Додайте до огірків сіль за смаком, мед в наданій пропорції та зернисту гірчицю.

Крок № 3. Почистіть зубочки часнику від лушпиння. Подрібніть їх на часникодавці або ж за допомогою ножа на обробній дошці. Додайте подрібнений часник до інших складових салату.
Крок № 4. Додайте до закуски бальзамічний оцет в кількості 2 ст. л.

Крок № 5. Помийте під проточною водою зелень (цибулю зелену і кріп). Стряхніть з неї рештки води і подрібніть на обробній дошці. Додайте зелень до огірків з іншими інгредіϵнтами.

Крок № 6. Ретельно перемішайте всі складові вітамінного літнього салату. Залиште його на 15 хвилин настоюватись. Коли цей час вийде – можете подавати закуску до столу. Смачного!

Ця літня закуску з огірками смакуϵ як в самостійному варіанті, так і в тандемі з гречаною кашею або відварною картоплею. Щоб салат вийшов дійсно смачним – правильно оберіть огірочки для нього в магазині.

Вони не повинні бути гіркими. Зверніть увагу перед покупкою на те, чи не пошкоджена поверхня огірка. Також подивіться на його форму. Краще відкладіть в сторону ті екземпляри, які мають занадто мʼяку шкірку і нерівну форму.

 

Огірки з зернятками гірчиці та медом
Огірки з зернятками гірчиці та медом

Якщо ви все же придбали гіркі огірки, то їх можна врятувати. Для цього просто видаліть із поверхні огірка зелену шкірку. Зазвичай саме в ній міститься велика кількість речовин, які надають продукту гіркого присмаку.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?