Мій пісний паштет з вареної квасолі – кулінарний шедевр: закарпатська закуска, яка замінить м’ясо. Рецепт

Квасолевий паштет — чудова закуска для останніх днів Великого посту. Наступний рецепт паштету – простий і не потребуϵ забагато часу для свого приготування. "Один факт" наводить його рецепт нижче.

Квасолевий паштет із грибами — одна із найпопулярніших закарпатських закусок. Цю страву зазвичай готують до посту. Але закуска із вареної квасолі виходить настільки поживною, що її можна вживати в будь-який день і навіть на свята.

Для приготування паштету із квасолі та грибів знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • варена квасоля: 500 г;
  • сушені білі гриби: 15 г;
  • сушені опеньки: 15 г;
  • морква: 1 штука;
  • олія рослинна: 70 г;
  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • перець чорний мелений і сіль: за смаком;
  • вода, що залишилась від замочування білих грибів: 150 – 200 мл.

Покрокова інструкція з приготування квасолевого паштету з грибами

Інструкція з приготування квасолевого паштету з грибами
Інструкція з приготування квасолевого паштету з грибами

Крок № 1. Гриби перед подальшою обробкою треба замочити в холодній воді. Вона їх добре розмʼякшить. Опеньки і білі гриби замочують окремо, в глибоких мисках. Якщо замість сушених грибів ви придбали свіжі в магазині, то їх теж треба замочити. Але перед цим варто гриби добре промити під проточною водою.

Крок № 2. Видаліть з ріпчастої цибулі лушпиння. Помийте її. Наріжте дрібними кубиками. Також треба почистити морквину та натерти її на крупній тертці.

Крок № 3. Розігрійте на середньому вогні пательню. Влийте в неї рослинну олію і покладіть буди ж подрібнені овочі. Смажте овочеву суміш на середньому вогні, постійно помішуючи. Морква і цибуля повинні добре розмʼякшитися. Слідкуйте за тим, щоб вони не пересмажились та не пригоріли.

Крок № 4. Дістаньте замочені гриби з води і добре відіжміть їх. Наріжте їх невеличкими кубиками. Додайте до моркви та цибулі на пательню. Потушкуйте гриби разом із овочами на невеликому вогні, поки вони добре не підсмажаться.

Крок № 5. Додайте до овочево-грибної суміші сіль та перець за смаком. Далі в засмажку треба влити воду, що залишилась після замочування грибів (але не більш ніж 200 мл). Після цього суміш тушкують ще протягом 15 хвилин.

Крок № 6. Наприкінці приготування додайте готову квасолю і все ретельно перемішайте.

Далі треба дочекатися, коли вода випаруϵться наполовину. Готову засмажку із квасолею перекладають у мʼясорубку або ж у блендер. Її треба перемолоти до стану пюре. Паштет з квасолі і грибів готовий.

Паштет з квасолі і грибів треба вжити протягом 2-3 днів після приготування
Паштет з квасолі і грибів треба вжити протягом 2-3 днів після приготування

Зверніть увагу на те, що вжити його треба якомога скоріше, тому що квасоля і гриби – це швидкопсувні продукти. Вживати паштет з квасолі можна протягом 2-3 днів зо дня приготування.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.