Салат із чорносливом виходить набагато смачніший за Олів’є: такий гості уплітатимуть за обидві щоки

У цьому салаті присутні виключно корисні інгредієнти – чорнослив, курка, волоські горіхи, огірок. Суцільні білки. Якщо треба знизити калорійність, замініть майонез на сметану чи йогурт.

Вам знадобиться:

  • 250 г курячого філе;
  • 200 г огірків;
  • 150 г чорносливу;
  • 100 г моцарели;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,2 ч.лож. солі.

Для заправки:

  • 3 ст.лож. сметани;
  • 1 ст.лож. йогурту;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Святковий салат з куркою та чорносливом

Салат із чорносливу з куркою виходить доволі легкий. Куряче філе посоліть, поперчіть, загорніть його у фольгу. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 25 хвилин. Коли філе буде готовим, наріжте його на дрібні шматочки.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Огірок вимийте, дайте обсохнути. Наріжте дрібними кубиками. Шкуринку чистити не обов’язково. Тільки якщо вона занадто гірка. Моцарелу дістаньте з розсолу, стряхніть краплі вологи. Натріть сир на тертушці.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Чорнослив промийте, обсушіть та наріжте дрібними кубиками. Якщо сухофрукти жорсткі, попередньо розпарте їх. Залийте на 15 хвилини гарячою водою. Після цього воду злийте, а плоди обсушіть паперовим рушником.

Волоські горіхи подрібніть ножем чи розчавіть скалкою. Сметану з’єднайте з йогуртом, додайте сіль та перець. Перемішайте. Можете скористатися й майонезом. Але обирайте легкий.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Інгредієнти або перемішайте в салатнику й заправте сметанним соусом. На святковий стіл краще зробити все шарами. Викладіть кондитерське кільце діаметром 16-18 см. Спочатку розкладіть рівненько куряче філе, яке змастіть заправкою.

Далі шар чорносливу плюс заправка, огірки плюс заправка. Моцарелу можете не поливати. Зверху присипте подрібненими волоськими горіхами. Салат відправте до холодильника на пів години. Перед подачею кільце зніміть.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.